Landstede

Dolfijnen in de Praktijk

Op donderdag 11 maart brachten 35 studenten vanuit diverse opleidingen van Landstede een bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk. Zij maakten daar kennis met de vele mogelijkheden die dit beroemde park als leerwerkplek te bieden heeft.

Het Dolfinarium heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het toevoegen van een educatief element aan haar zeedierenpark. Er zijn verschillende arrangementen ontwikkeld waarbij de bezoeker actief betrokken wordt bij de dieren en de verzorgers op het park.

Het Dolfinarium en de programmamanagers van Landstede initieerden deze dag dan ook om studenten te werven die hieraan een bijdrage kunnen leveren. De studenten krijgen binnen het Dolfinarium een grote rol in het begeleiden, animeren en activeren van de bezoekers.

Landstede breed betrekken
Jaap Streefkerk is samen met Teus Timmer programmamanager voor Walibi, Dolfinarium en Avonturenpark Hellendoorn: We wilden de samenwerking met het Dolfinarium Landstede-breed op de kaart krijgen en niet alleen als praktijkwerkplek voor het voor de hand liggende Landschap Vrij & Gastvrij.

Hiervoor hebben we eerst Landstede-collegas uitgenodigd bij het Dolfinarium om ze een beeld te geven van de mogelijkheden voor de verschillende Landschappen en ze enthousiast te maken.

Deze ervaring hebben ze meegenomen in de teams waarna er een selectieprocedure is gestart voor studenten die voor een praktijkwerkplek bij het Dolfinarium in aanmerking zouden kunnen komen.

Kennismaking met het park
35 Studenten uit verschillende Landschappen konden vervolgens komen kennismaken met het Dolfinarium. Ze kregen een rondleiding en werden geïnformeerd over de verschillende arrangementen die het park biedt. Na een wervelende show kregen de studenten uitleg over de beschikbare leerwerkplekken.

Door middel van een sollicitatiebrief konden de studenten kenbaar maken geïnteresseerd te zijn. Het initiatief leidde vervolgens tot een luxe-probleem: meer aanmeldingen van studenten dan beschikbare plaatsen. Het Dolfinarium buigt zich op dit moment over de ingezonden sollicitatiebrieven en bepaalt wie er geselecteerd gaan worden.

Vervolg
De partners zijn zeer tevreden over deze manier van studentenwerving. De programmamanagers willen deze succesvolle methode dan ook inzetten bij Walibi, het tweede bedrijf binnen het concern waartoe behalve Dolfinarium en Walibi, ook Avonturenpark Hellendoorn behoort.

Het Dolfinarium is een van de partners van Landstede.