Gemeente Bolsward


09-04-10

Verkeershinder op N7 bij Sneek in beide richtingen
De provincie Fryslân werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de reconstructie van de N7 bij Sneek. Van 12 april tot en met 18 juni wordt de nieuwe aansluiting Sneek Oost gerealiseerd. Met name van 12 april tot en met 23 april leidt dit tot verkeershinder in beide richtingen voor het doorgaande verkeer op de N7 tussen Joure en Bolsward.

Tussen maandag 12 april en vrijdag 23 april wordt de nieuwe hoofdrijbaan aangesloten op de bestaande hoofdrijbaan. Hierdoor is er per rijrichting tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar.

Tussen vrijdagavond 23 april en 29 april wordt het kruispunt Houkesloot afgesloten en opgeruimd maar is de nieuwe hoofdrijbaan weer beschikbaar voor doorgaand verkeer. Per rijrichting is 1 rijstrook beschikbaar.

Vanaf 29 april vindt het doorgaande verkeer op de N7 weer doorgang, maar wordt er nog hard gewerkt aan de gehele afbouw van de nieuwe aansluiting. Tot en met 18 juni dient lokaal verkeer rekening te houden met incidentele verkeershinder.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop kunnen de werkzaamheden korter of langer duren. Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd.