Gemeente Cromstrijen


Koos de Vuilnisman brengt bezoek aan Cromstrijen

18-02-2010

Koos de Vuilnisman brengt in februari 2010 voor de tweede keer een bezoek aan de basisscholen in Cromstrijen. Deze bijzondere vuilnisman komt op educatieve wijze de basisschoolleerlingen in de Hoeksche Waard iets bijbrengen over afvalverwerking. Burgemeester Giel Janssen brengt namens de gemeente Cromstrijen vrijdag 19 februari 2010 een bezoek aan basisschool de Dubbeldekker in Numansdorp. Daar maakt hij kennis met Koos de vuilnisman.

Koos wil de kinderen met zijn afvallessen op een enthousiaste, creatieve en positieve manier aanzetten om afval en zwerfvuil te voorkomen op school en thuis. Tijdens de les neemt Koos de Vuilnisman de leerlingen mee in de wereld van het afval en van het hergebruik. Zo maken de leerlingen ondermeer oude apparaten klaar voor recycling en maken zij van wegwerpmateriaal een eigen werkstuk.

Koos de Vuilnisman is het alibi van de Middelburgse biologiedocent en acteur Theodoor Braaksma van Nieuwe Avontuur. Koos komt inmiddels in meer dan 25 gemeenten in heel Nederland en maakt afval tot een creatieve leerhappening.