Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 februari 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Automobilist mishandeld door agressieve medeweggebruiker

Oldenzaal
Woensdag 17 februari omstreeks 21.00 uur werd een 18-jarige automobilist uit Oldenzaal mishandeld door een nogal agressieve medeweggebruiker op de Thijlaan in Oldenzaal. De politie zoekt getuigen.

Woensdagavond reed de 18-jarige Oldenzaler samen met een 18-jarige plaatsgenoot, van Hengelo naar Oldenzaal. Achter hen reed een Volkswagen type Polo of Golf, die hen probeerde in te halen. Dit lukte niet, waardoor de auto in de remmen moest en weer achter de jongens moest gaan rijden. De auto bleef achter hen rijden en haalde hen vervolgens op de busbaan in. Hij dwong de jongens uiteindelijk tot stoppen. De bijrijder van de Volkswagen stapte uit en sloeg de 18-jarige Oldenzaler twee maal in het gezicht, waarbij de 18-jarige zich licht verwondde. De jongens gaven het volgende signalement van de bijrijder: . Man met Zuid-Europees uiterlijk; . Leeftijd ongeveer 20-25 jaar; . Auto: Volkswagen, type Polo of Golf van 2000 - 2002. . Opvallend: de auto had opvallende heldere (blauwe) lichten.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van het voorval op de Thijlaan. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, team Oldenzaal. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010014807)

Vrouw mishandeld, de politie zoekt getuigen

Hengelo
Woensdag 17 februari is een 34-jarige vrouw uit Hengelo op de Enschedesestraat in Hengelo mishandeld door twee onbekende mannen. De politie is op zoek naar getuigen.

Tussen 16.00 en 16.15 uur reed de vrouw in haar rolstoel over het fietspad op de Enschedesestraat, komend vanuit het centrum richting Hennepstraat. Opeens voelde zij een harde klap op haar achterhoofd. Zijdelings zag ze aan haar rechterkant een brommer of snorfiets met daarop 2 personen naast haar rijden. Tegelijkertijd voelde ze een voorwerp met enige kracht over haar rechteronderarm gaan. Toen ze keek zag ze een snee in de mouw van haar jack, veroorzaakt door een scherp voorwerp. Hierdoor heeft ze verwondingen aan haar onderarm opgelopen. Vervolgens zag de vrouw dat de brommer/ snorfiets snel rechtdoor reed. Helaas kon de vrouw geen duidelijk signalement geven van de daders. Signalement:
. Twee mannen op een bromfiets of snorfiets . Beiden donker gekleed

De politie verzoekt mensen die tussen bovengenoemde tijdstippen iets opvallends hebben gezien op de Enschedesestraat, contact op te nemen met de Politie Twente, team Hengelo. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (20100147663)

Man met zeer gevaarlijk rijgedrag raakt rijbewijs kwijt

Almelo

Donderdagmorgen 18 februari omstreeks 01.00 uur is een 25-jarige Almeloër zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Agenten zagen de man rijden op de Windmolenbroeksweg in Almelo. Hij ging rechtsaf op de Rembrandlaan en reed richting George Breitnerstraat. Met 80 km/u reed hij over de weg waar een snelheid van maximaal 30 km/u is toegestaan. De agenten zetten de achtervolging in over de Beeklustlaan en de Maardijk. Op de Albert Cuypstraat gaf de bestuurder het op. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 25-jarige Almeloër, zijn auto niet had verzekerd en dat de APK verlopen was. Hiervoor kreeg hij twee bekeuringen. Wegens het zeer gevaarlijke rijgedrag is het rijbewijs van de man ingevorderd. (2010014832)

Met 1,4 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Vroomshoop

Woensdag 17 februari is een 45-jarige man uit Vriezenveen zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met 1,4 promille achter het stuur had gezeten.

Omstreeks 20.47 uur controleerden agenten een bestelbus op de Hammerweg in Vroomshoop. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder van de bestelbus, een 45-jarige man uit Vriezenveen, alcohol had genuttigd, namen zij de man voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (2010014813)

Twee mannen verdacht van diefstal diesel uit vrachtwagens

Enschede

Woensdag 17 februari zijn omstreeks 23.00 uur twee mannen aangehouden omdat zij ervan worden verdacht diesel te hebben gestolen uit een geparkeerde vrachtwagen aan de Heersche in Enschede.

De politie kreeg omstreeks 22.45 uur melding van een getuige, die zag dat twee mannen op de Heersche in Enschede zich schuldig maakten aan diefstal van diesel uit een geparkeerde vrachtwagen. De getuige gaf het kenteken van de auto door waarmee de mannen gekomen waren. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de auto met het genoemde kenteken met gedoofde lichten wegrijden. Een achtervolging werd ingezet, waarna de auto uiteindelijk tot stilstand kwam op de Adam Pijnackerstraat. De bestuurder, een 45-jarige Enschedeër, werd aangehouden. Andere agenten zagen op de Heersche een man lopen. Ook deze man, een 25-jarige man uit Almelo, werd aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010014827)

Opnieuw aanhouding verricht in verband met overval tankstation

Borne

Woensdag 17 februari is opnieuw een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een tankstation aan de Europastraat in Borne op 2 januari jl. Het gaat om een 22-jarige Hengeloër. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie vervolgt het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (201000424)