Gemeente Delft

Nieuwe milieuvergunning voor TU Delft

Dinsdag 16 januari heeft burgemeester Bas Verkerk een geheel nieuwe milieuvergunning overhandigd aan de heer Rullman, lid van het college van bestuur van de TU Delft. Het betreft één complete milieuvergunning voor alle onderwijs- en onderzoeksonderdelen van de TU Delft. Hiermee is de administratieve last van 30 naar 1 vergunning gereduceerd.

Al in 2007 zijn de TU en de gemeente Delft begonnen aan deze uitdaging. Tot nu toe was er immers nog sprake van 30 verschillende vergunningen en meldingen. Destijds is dit goede voornemen ook in een convenant bekrachtigd; gezamenlijk zouden gemeente en universiteit hard werken om een flexibele milieuvergunning te realiseren voor de gehele TU, enkele uitzonderingen daargelaten.

Dit is een van de grootste milieuvergunningen die de gemeente ooit gemaakt heeft voor het meest omvangrijke grondgebied. De gemeente en de TU hebben hiermee een aanzienlijk resultaat bereikt op het gebied van het terugdringen van administratieve lasten en het besparen van tijd.

Noot voor de redactie,