Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

028_2010

Identiteitsbewijs verlopen? Niet stemmen!

Sittard-Geleen, 18 februari 2010 - Alle kiesgerechtigde inwoners, waarvan bij dde gemeente bekend is dat zij geen geldig legitimatiebewijs meer hebben op 3 maart 2010, ontvangen een brief om uiterlijk op 25 februari 2010 hun legitimatiebewijs te vernieuwen. Bij het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Ook voor het stemmen per volmacht is een geldig legitimatiebewijs vereist.

Zonder geldig identiteitsbewijs kan een kiezer niet aan de stemming deelnemen. Geldige identiteitsbewijzen zijn:


* Nederlandse paspoorten, rijbewijzen of identiteitskaarten;


* Paspoorten, rijbewijzen of identiteitskaarten uitgegeven door lidstaten van de Europese Unie en Liechtenstein, IJsland en Noorwegen;


* Nederlandse verblijfsdocumenten;


* Nederlandse documenten voor geprivilegieerden.

Andere nationale identiteitsbewijzen (bv Turkse, Canadese, Japanse paspoorten) zijn geen geldige identiteitsdocumenten. Personen met een dubbele nationaliteit moeten zich identificeren met een Nederlands document (of een ander hierboven genoemd document). Als mensen niet zeker weten of het document waarover zij beschikken een document is waarmee ze zich bij het stembureau kunnen identificeren, dan kunnen ze contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer (046) 47 77 777.

Meer informatie

Alle informatie over de verkiezingen is te vinden op de website van de gemeente Sittard-Geleen: www.sittard-geleen.nl. Op de homepage is een knop geplaatst met de tekst 'gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010'. Achter die knop vindt u alle informatie over de komende verkiezingen. De uitslagen van de verkiezingen zijn te volgen op de website, maar ook in een live TV-uitzending bij streekomroep Start.