Ingezonden persbericht


Nieuwe versie SwyxWare ondersteunt Windows 7 en IBM Lotus Notes

Amsterdam, 18 februari 2010 - Swyx, specialist in Unified Communications (UC) voor het mkb, introduceert versie 7 van SwyxWare in het Nederlands. Deze nieuwe release biedt onder meer ondersteuning voor Windows 7 en Windows Server 2008, en integratie met IBM Lotus Notes. SwyxWare versie 7 is daarmee de eerste UC-oplossing die het nieuwste Microsoft-besturingssysteem ondersteunt.

"Een belangrijk kenmerk van Swyxware is dat de software volledig 'future-proof' is", zegt Roland Finke, Country Manager Nederland bij Swyx. "Onze regelmatige software-updateservice biedt bestaande gebruikers de mogelijkheid om onmiddellijk te profiteren van nieuwe standaarden en besturingssystemen. Zij zijn altijd up-to-date met de nieuwste technologie. Zelfs klanten die al tien jaar gebruikmaken van Swyx, profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Unified Communications."

Naast ondersteuning van Windows 7 biedt de nieuwe versie van SwyxWare mogelijkheden om statussignalen tussen verschillende Swyx-servers weer te geven. Daardoor kunnen medewerkers binnen een geografisch verspreid bedrijf makkelijk zien wat de status van een collega is. Ook is de nieuwe versie voorzien van een centraal beheerd telefoonboek dat informatie biedt over de aanwezigheid van een collega. De nieuwe, geïntegreerde faxserveroplossing maakt het mogelijk om faxen direct vanaf de SwyxIt! Softphone te verzenden. SwyxWare 7 biedt verder optimaal gespreksbeheer dankzij een uitgebreid gespreksjournaal met filterfuncties. Dit journaal geeft een overzicht van binnenkomende en uitgaande, gemiste en opgenomen gesprekken. Verder zijn Swyx DECT-basisstations gratis op te waarderen van H.323 naar de SIP-standaard (Session Initiation Protocol).

SwyxWare Versie 7 is per direct als download beschikbaar op de website van Swyx. De update is gratis voor gebruikers van de Swyx Update Service (SUS). De adviesprijs van de SwyxWare 7 UC-oplossing begint bij 875 euro voor een systeem met vijf gebruikers excl. btw.

Over Swyx

Swyx is opgericht in 1999. Het hoofdkantoor van Swyx is gevestigd in Dortmund, Duitsland. Swyx is een van de Europese marktleiders als het gaat om IP-telefonie en heeft deze technologie al bij duizenden Europese bedrijven geïmplementeerd. Zo profiteren deze organisaties van alle voordelen van IP-telefonie en bijbehorende applicaties. Swyx staat bekend om zijn innovatieve producten en zijn uitstekende inzicht in de markt. De organisatie is hiervoor erkend met diverse technische en zakelijke awards, maar ook geprezen door journalisten, analisten, onafhankelijke producttesters en, heel belangrijk, door tevreden klanten.