Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 februari '10

Voorzieningen en tegemoetkomingen voor Alkmaarders met een kleine beurs "Alkmaar komt je tegemoet'

Onder de titel 'Alkmaar komt je tegemoet' wil de gemeente inwoners van Alkmaar met een laag inkomen wijzen op de tegemoetkomingen en mogelijkheden die er voor hen zijn. Wethouder Wim van Veen overhandigt donderdag 18 februari het eerste exemplaar van de nieuwe brochure aan de leden van het Platform Sociale Zekerheid.

Breed pakket
De gemeente Alkmaar biedt haar inwoners met een laag inkomen een breed pakket aan voorzieningen. Dit jaar nog is het aanbod uitgebreid met nieuwe voorzieningen. Zo is er extra geld vrijgemaakt voor ouderen en mensen met een chronische ziekte of handicap en voor sport- en cultuurdeelname van jongeren. Daarmee wil Alkmaar voorkomen dat mensen in armoede leven en in een sociaal isolement terechtkomen.

Meer gebruikmaken
De gemeente Alkmaar wil dat iedere inwoner die daar recht op heeft ook gebruik maakt van vergoedingen, voorzieningen en toeslagen. De aansprekende en overzichtelijke brochure is gemaakt om het bereik van de voorzieningen te vergroten. Andere acties zijn het verkorten en versimpelen van aanvraagprocedures en de inzet van een formulierenbrigade. Ook is vorig jaar voor het eerst de Wegwijsbeurs georganiseerd in Theater De Vest met informatie over voorzieningen waar mensen met een klein inkomen recht op hebben.

Wethouder Wim van Veen: "We hebben in Alkmaar een goed voorzieningenpakket maar mensen moeten het wel weten te vinden. Daarom steken we energie in gemakkelijke en klantvriendelijke procedures en laagdrempelige informatie. In deze nieuwe brochure is eenvoudig op te zoeken welke tegemoetkomingen er zijn, of je ervoor in aanmerking komt en hoe je het kan aanvragen. Zo kan iedereen blijven mee doen."

De brochure
Degenen van wie gegevens bekend zijn bij de gemeente ontvangen de brochure binnenkort in de bus. Daarnaast zal de brochure te verkrijgen zijn bij de Publieksbalie van het Stadskantoor, het Werkplein, de Budgetwinkel, de formulierenbrigade en WWZ-Wijzer.


Noot voor de redactie,