RTL Group

Knock Out-face Europa League van start met Ajax, PSV en FC Twente

De groepsfase van de UEFA Europa League is achter de rug. Na de winterstop moeten de overgebleven clubs nu onderling in twee wedstrijden bepalen wie er doorgaat en wie onverbiddelijk afvalt. De drie deelnemende Nederlandse ploegen in de knock out-fase van het toernooi, Ajax, PSV en FC Twente, krijgen het niet cadeau in de eerste ronde want de tegenstanders liegen er niet om. Deze spannende wedstrijden zijn op donderdag 18 februari te zien bij RTL 7.

Ajax moet het thuis opnemen tegen Juventus. De Oude Dame uit Turijn is maar liefst 27-voudig kampioen van de Italiaanse Serie A en komt met namen als Alessandro Del Piero, Fabio Cannavaro en ex-Ajacied Zdenek Grygera naar Amsterdam. De wedstrijd wordt al vanaf 19.00 uur live in beeld gebracht.

Ruud van Nistelrooy
PSV moet naar Duitsland voor het duel tegen Hamburger SV. De nummer 4 van de Bundesliga heeft een keur aan Nederlandse spelers: Joris Mathijsen, Eljero Elia, Romeo Castelen en de recent van Real Madrid overgestapte ex-PSV-spits Ruud van Nistelrooy. Ook deze wedstrijd is bij RTL 7 live te zien (vanaf 21.00 uur).

FC Twente heeft eveneens een Duitse tegenstander: Werder. Deze wedstrijd tegen de nummer 6 van de Bundesliga is eind van de avond te zien in een ruime samenvatting wordt gevolgd door de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden.

De voetbalavond bij RTL 7 wordt gepresenteerd door Wilfred Genee en Johan Derksen neemt naast hem plaats voor de analyse van de wedstrijden. Het commentaar bij de wedstrijd Ajax Juventus komt van Leo Driessen terwijl Vincent Schildkamp Hamburger SV PSV verslaat.

Uitzending: RTL 7
18.00 uur Voorbeschouwing
19.00 uur Ajax Juventus LIVE
21.00 uur Hamburger SV PSV LIVE
23.00 uur FC Twente Werder
23.30 uur Samenvattingen

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

RTL Nederland