Hoogheemraadschap Delfland

Delfland en Westland wisselen beheer watergangen en bruggen

Gezamenlijk persbericht van het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland

Woensdag 17 februari 2010 hebben wethouder Arne Weverling van de gemeente Westland en hoogheemraad Arie van den Berg van het Hoogheemraadschap van Delfland het Convenant Reglementaire Overdracht van Onderhoudstaken ondertekend. Met de ondertekening dragen de overheden onderhoudstaken aan elkaar over.

Hoogheemraad Arie van den Berg (l) en wethouder Arne Weverling ondertekenen het convenant De gemeente Westland draagt het periodieke onderhoud van 45 kilometer aan hoofdwatergangen en boezemkades over aan Delfland. Het onderhoud van hoofdwatergangen bestaat uit baggeren, zuiveren en krozen. De hoofdwatergangen spelen een cruciale rol in het totale waterbeheersysteem. Bij het onderhoud van de boezemkades gaat het om het op leggerhoogte houden van de kades. In totaal gaat het om ongeveer vijf kilometer hoofdwatergangen, zeven kilometer boezemwatergang en 33 kilometer boezemkade.

Delfland draagt elf bruggen aan de gemeente Westland over, onder andere de Nolbrug, Leekorenmolenbrug, twee bruggen in Monstersepad en de brug in Zuideinde. Hiermee gaat de gemeente Westland het onderhoud aan deze bruggen uitvoeren.

Vragen en opmerkingen naar twee meldpunten

De inwoners van Westland merken weinig van de overdracht. Wel kunnen zij in het vervolg met vragen en opmerkingen over hoofdwatergangen of kades contact opnemen met het Meldpunt Delfland. Dit meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en meldingen over onder meer dode vissen, illegale lozingen en te hard varende plezierboten. Meldpunt Delfland is te bereiken via (015) 270 18 88 of meldpunt@hhdelfland.nl.

Voor vragen op opmerkingen over bruggen kunnen de inwoners van Westland contact opnemen met het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente Westland, telefoonnummer (0174) 673 499 of via
www.gemeentewestland.nl, button Meldpunt Leefomgeving.