Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 18 februari 2010
PERSBERICHT

Janssen en Smeets in staf Stoeckel

Steve Janssen en Tjerk Smeets treden per direct toe tot de coachstaf van het Nederlands honkbalteam. Janssen (38) neemt de werpers onder zijn hoede, Smeets (29) zal in de bullpen actief zijn.

Voor de Haarlemse Honkbalweek en de Europese titelstrijd in Duitsland wordt bovendien Curaçaoënaar Ben Thijssen aan de staf toegevoegd. Beide evenementen zijn in de maand juli.

Daarmee heeft de pasbenoemde Amerikaanse manager Jim Stoeckel zijn team compleet. Derde honkcoach Wim Martinus maakt daar al langer deel van uit.

Steve Janssen was al eerder pitchercoach bij Oranje. De Belg fungeerde van augustus 2002 tot en met het gewonnen EK in 2005 als assistent van toenmalig manager Robert Eenhoorn. Nadien was hij onder meer technisch directeur van de Belgische honkbalbond. Vorig seizoen werd hij uitgeroepen tot Coach van het Jaar, nadat hij DOOR Neptunus naar de Nederlandse titel had geleid.

Tjerk Smeets is oud-international en ook komend seizoen nog actief als catcher bij hoofdklasser Corendon Kinheim. Met een tiental andere (oud-) internationals volgt hij sinds begin januari de cursus Trainer-Coach, kwalificatie 4, een door NOC*NSF gecertificeerde opleiding.


Noot voor redacties