AkzoNobel

Europese markt hecht aan AkzoNobels StickerFix-reparatiesysteem.

Automobilisten kunnen hun frustraties over een kras op hun auto loslaten dankzij een nieuw doe-het-zelf-reparatiesysteem van AkzoNobel Car Refinishes.

StickerFix(TM) is al in tien Europese landen op de markt en is een zelfklevend systeem dat de gepatenteerde AkzoNobel laktechnologie gebruikt in combinatie met een speciaal ontwikkelde vinylsticker. De sticker kan krassen verbergen en kwetsbare delen zoals deurranden beschermen.

"We bieden onze klanten een zeer innovatief product," aldus Jim Rees, Managing Director van de activiteit Car Refinishes van AkzoNobel. "Het stelt schadeherstelbedrijven in staat om hun service aanbod aan hun klanten te vergroten, de relatie te versterken en additionele omzet te genereren. Ik heb er alle vertrouwen in dat StickerFix een groot succes wordt."

Director Marketing Ralf Schueler zegt: "StickerFix is absoluut een uniek product. Er is niets vergelijkbaars op de markt. We weten allemaal hoe frustrerend het kan zijn als je perfecte lak wordt verpest door krassen en andere beschadigingen. Dit is een snelle doe-het-zelf-oplossing die makkelijker in het gebruik is en betere resultaten geeft dan een lakstift."

Enkele honderden schadeherstelbedrijven verkopen het product nu. Het proces is eenvoudig. Als een klant een auto naar een schadeherstelbedrijf brengt voor een reparatie, kan de reparatiespecialist een nauwkeurig overeenkomende kleur creëren en deze kleur tijdens het reparatieproces op een vel zelfklevend vinyl spuiten. Nadat er een blanke lak is aangebracht op het vinyl en het in specifieke vormen is gesneden, heeft de klant een doe-het-zelf-reparatiesysteem dat kann worden aangebracht op beschadigde of kwetsbare delen van de auto.

StickerFix wordt verkocht in een speciaal ontwikkelde, transparante verpakking met A5-vellen (halve pagina's). Het systeem kan ook in standaardkleuren worden geproduceerd en rechtstreeks door de klantenservice van de autodealer worden verkocht.

AkzoNobel zal het StickerFix-systeem demonstreren op de Autosalon van Genève van 4 tot en met 14 maart.


- - -

AkzoNobel is er trots op een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen te zijn. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij produceren en leveren een breed assortiment verven, coatings en spezialistische chemicaliën - in 2009 bedroeg de totale pro forma omzet ¤ 13,9 miljard. Wij zijn zzelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 57.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"(TM).

AkzoNobel Car Refinishes is een van de leidende leveranciers ter wereld van lakken en diensten voor de autoschadereparatie, commerciële voertuigen en automotive plastic markten. Zij produceert en verkoopt lakken voor plaatwerkreparaties of lakherstel, voor klanten als autoschadeherstelbedrijven, distributeurs, wagenparkbeheerders, automobielindustrie en grote bus- en vrachtwagenproducenten. Merken zijn o.a. Sikkens(TM), Lesonal(TM), Dynacoat(TM), Wanda(TM) en Sikkens Autocoat(TM) BT. Opererend in meer dan 60 landen heeft Car Refinishes specialisten die de locale markten kennen en van dienst kunnen zijn. Haar state-of-the-art klantendiensten en kleur- en technologische oplossingen omvatten onder andere het aanbieden van technische en logistieke ondersteuning en het leveren van trainingprogramma's. Internet: http://www.akzonobel.com/cr.


Noot voor redacties