KPN NV

KPN Nieuws

KPN levert datasims door heel Europa aan Konica Minolta

Datum

18 februari 2010

Nummer

010

KPN en Konica Minolta Business Solutions Europe hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor draadloze datacommunicatie tussen verschillende apparaten. KPN levert speciale simkaarten die ervoor zorgen dat de geavanceerde kopieer- en printapparatuur van Konica Minolta overal in Europa in contact staan met Serviceafdeling. Storingen in de apparatuur worden op afstand gesignaleerd en geadresseerd. Het partnerschap tussen KPN en Konica Minolta is vastgelegd in een vijfjarige overeenkomst voor de Europese markt.

Met de zogeheten KPN Control Center, een Machine2Machine (M2M) oplossing van KPN, kan Konica Minolta haar serviceniveau sterk verhogen en tegelijk een fors kostenvoordeel realiseren. Dankzij de data-uitwisseling op afstand, zonder tussenkomst van personen, kan de Serviceafdeling van Konica Minolta bij een storingsmelding snel de aard van het probleem vaststellen. Vaak echter zal een probleem zelfs al zijn vastgesteld en opgelost voordat de eindgebruiker in de gaten heeft dat er een storing is. KPN biedt Konica Minolta één oplossing aan voor al haar apparatuur in Europa.

KPN M2M Corporate werkt bij deze M2M-oplossing samen met Jasper Wireless. Beide partijen zijn ook partners in de overeenkomst met Garmin, die in september 2009 werd bekendgemaakt. 's Werelds grootste producent van navigatiesystemen koos voor de M2M-oplossing van KPN en Jasper Wireless voor hun nieuwe serie navigatiesystemen.

M2M-diensten

KPN is in Nederland marktleider in M2M-oplossingen, en heeft de ambitie de belangrijkste speler te zijn in de Europese Machine2Machine-markt. Met M2M-diensten wordt het voor bedrijven uit verschillende sectoren makkelijker om op afstand apparaten te besturen, te updaten en te beheren. Dit levert deze bedrijven kostenvoordelen op en biedt deze de mogelijkheid het serviceniveau te verhogen.

Kijk voor meer informatie op www.kpn.com/MtoM