Gemeente Almere

Wethouder Arno Visser haalt eerste verkeersbord weg

18-02-2010 | Start: 13:25 | Eind: 13:45 | Locatie: Kruising Cinemadreef

Op donderdag 18 februari zal wethouder Arno Visser een verkeersbord verwijderen op de Cinemadreef in Almere Stad. Met deze actie geeft hij het startsein voor het project Sanering Verkeersborden, om te komen tot minder verkeersborden in Almere.

Almere heeft in de loop der jaren een flink aantal verkeersborden verzameld. Dit is de verkeersveiligheid zeker ten goede gekomen, maar brengt wel met zich mee dat er op sommige plekken een rommelig straatbeeld is ontstaan. Met het project Sanering Verkeersborden wil de gemeente Almere in kaart brengen welke verkeersborden weg kunnen of welke borden er efficiënt kunnen worden geclusterd.

Een belangrijk onderdeel van dit project is de bijdrage van de inwoners van Almere. Via www.almere.nl/minderverkeersborden kunnen inwoners aangeven welke borden er in aanmerking moeten komen voor sanering, onderhoud of clustering. Dit doen ze door een foto van het betreffende bord in te sturen. De verkeersdeskundigen van de gemeente Almere zullen vervolgens de situatie onderzoeken en toetsen of de borden juridisch verplicht zijn.

Programma
13:25 uur Ontvangst bestuursingang (Landdroststraat) gemeente Almere 13:30 uur Gezamenlijk lopen naar de kruising
Cinemadreef-Hospitaaldreef
13:35 uur Korte toespraak wethouder Arno Visser 13:40 uur Wethouder Arno Visser haalt eerste overbodige verkeersbord weg
13:45 uur Einde persmoment

Link(s)


* Minder verkeersborden

Vuurwerk 2010