Gemeente Zoetermeer

Eerste paal geslagen voor bedrijventerrein Oosterhage

Op maandag 25 januari 2010 werd de eerste paal in de grond geslagen van het eerste nieuwe bedrijfspand aan de Van der Waalsstraat te Zoetermeer. Deze locatie is onderdeel van het nieuwe bedrijventerrein Oosterhage, dat langs de HSL in wijk 21 is gelegen.

Deze ceremoniële handeling werd verricht door Ton van der Tang en Gert Breman van Fortune hot drinks bv, samen met Eveline Kokx, projectmanager Oosterheem van de gemeente Zoetermeer.

Er was veel belangstelling vanuit de franchiseorganisatie en toeleveranciers, vrienden en kennissen voor het slaan van de eerste paal. Voor de gelegenheid was er een feesttent opgericht waarin de bezoekers tijdens deze koude maandagmorgen werden ontvangen met een lekkere kop warme Fortune koffie en een gebakje. Na de toespraken van Gert Breman (directie), Caroline Klein (formulemanager, Hein van Balen (bedrijfsadviseur) en Eveline Kokx (Gemeente Zoetermeer) volgde er een toost met champagne en lekkere warme hapjes.

Fortune wordt het eerste bedrijf dat zich op bedrijventerrein Oosterhage zal gaan vestigen. In het pand wordt een showroom voor koffieautomaten en bijbehorende ingrediënten ondergebracht. Daarnaast komt er een werkplaats waar koffieautomaten gecontroleerd en gerepareerd worden, een assemblage afdeling voor de Passio koffieautomatenlijn, een magazijn en kantoorruimte. Op het dak van het pand komen zonnepanelen, die het bedrijf moeten gaan voorzien van energie voor eigen gebruik. In het vierde kwartaal van 2010 wordt de oplevering van het nieuwe pand verwacht.

Met de bouw van het nieuwe pand heeft het Zoetermeerse bedrijf Fortune hot drinks een nieuwe mijlpaal bereikt in haar tien jarig bestaan als franchiseorganisatie. Het bedrijf is nu gevestigd aan de Zegwaartseweg 106c in Zoetermeer. Door de groei in de afgelopen jaren, is het bedrijf flink uit haar jasje gegroeid waardoor nieuwbouw noodzakelijk was. Vanuit de centrale organisatie in Zoetermeer worden 22 regionale vestigingen beleverd met producten en ondersteund met advies op technisch-, administratief-, bedrijfsmatig- en marketinggebied.

De organisatie hoopt in de komende jaren nog met 22 vestigingen te groeien.

Bouw bedrijventerrein Oosterhage van start Veel belangstelling voor slaan eerste paal Oosterhage

Foto's: Marlonneke Willemsen