Dienstenbond CNV

Nieuws

17 februari 2010

Ruime meerderheid akkoord met cao en sociaal plan NEWBank

De leden van CNV Dienstenbond werkzaam bij NEWBank/ HBU II zijn in meerderheid akkoord gegaan met de `tijdelijke' cao en sociaal plan. Ook de leden van de collega-bonden stemden in. Tot 31 december 2010 wordt de ABN AMRO cao gevolgd en wordt ook het nieuwe Integraal Sociaal Plan ingevoerd. Tijdens deze periode zal worden gesproken over een geheel eigen cao voor Deutsche Bank in Nederland.

ABN AMRO cao volgen
Tussen 1 maart 2010 en 31 december 2010 zal de nog af te sluiten ABN AMRO cao gevolgd worden. Uiteraard zullen wij ook de leden bij NEWBank informeren over de voortgang en raadplegen over de resultaten van dat overleg. Tijdens de onderhandelingen zult u daarom de relevante nieuwsbrieven aan de leden bij ABN AMRO en Fortis Bank Nederland ook ontvangen.

Personeelscondities
Bij de stemming werden nog verschillende vragen gesteld over de personeelscondities bij NEWBank. Daarover kunnen we het volgende zeggen:
"Tot de aandelenoverdracht geldt de huidige regeling personeelscondities.
De personeelscondities op hypotheken worden door de Deutsche Bank bij de aandelenoverdracht overgenomen, met handhaving van de huidige waarde daarvan, in ieder geval tot eind 2010. Tot eind 2010 zal de korting op de hypotheekrente door ABN AMRO worden verzorgd, zowel voor de huidige NEWBank medewerkers als de medewerkers die in 2010 in dienst treden bij NEWBank. Voor de periode vanaf 2011 zal bekeken worden, na het horen van de ondernemingsraad, hoe aan deze conditie invulling gegeven gaat worden. Na de aandelenoverdracht wordt de korting op overige bankdiensten en -producten voor huidige medewerkers tot eind 2010 voortgezet. Nieuwe medewerkers die in dienst komen na de aandelenoverdracht hebben geen recht (meer) op de korting op overige bankdiensten en - producten."
Het is nog maar de vraag of de fiscus vanaf 2011 toestemming verleent aan de Deutsche Bank om de huidige korting te geven. Er zal wel worden gezocht naar mogelijke alternatieven. Hoe een en ander er precies uit komt te zien is nog niet helder, maar dat zal in de loop van het jaar duidelijk worden als ook meer zicht is op de voordelen die Deutsche Bank kan bieden.

Laat ons weten!
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via uw bestuurder Sandra Hendriks, s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.
Het laatste nieuws over NEWBank, ABN AMRO en Fortis Bank vindt u steeds op
http://www.cnvdienstenbond.nl/branches-en-bedrijven/financieel/abn-amr o/
Na de closing zullen we uiteraard een eigen webpagina aanmaken voor de leden bij NEWBank, IFN Finance en de Deutsche Bank AG samen.

Info per email
Dat kan ook, mail uw emailadres aan s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl en u ontvangt onze info's in uw mailbox.