Ingezonden persbericht

Forse uitbreiding Dachser in Nederland
Start cargoplus vanuit Waddinxveen

Waddinxveen, 18 februari 2010 - Logistiek dienstverlener Dachser breidt haar vestiging op distripark Doelwijk in Waddinxveen stevig uit. Het totale vloeroppervlak is meer dan verdubbeld, van zo'n 8.000 m2 naar 22.000 m2. Reden voor de uitbreiding is de snelle groei van Dachser in Nederland. Verder biedt de logistiek dienstverlener sinds kort de vervoersdienst 'cargoplus' aan vanuit de vestiging Waddinxveen en is er een locatie geopend op Schiphol.

Met de uitbreiding in Waddinxveen is er meer ruimte voor contractlogistiek en warehousing. Het beschikbare oppervlak voor die activiteiten neemt toe van 2.300 m2 naar 12.000 m2. Voor crossdocking is er 2.000 m2 meer beschikbaar. Het aantal dockdeuren is verdubbeld tot 56. Trailers kunnen nu ook binnen worden geladen en gelost. Dachser is nu de enige gebruiker van het pand aan de Handelsweg in Waddinxveen.

Groei in crisistijd
Dachser is de afgelopen jaren fors gegroeid in Nederland. Sinds 2006 is het aantal werknemers bij Dachser gestegen naar ruim driehonderd mensen. De omzet van de logistieke dienstverlener nam met 51% toe, de hoeveelheid vracht met 55%. "Voor ons biedt de economische crisis juist de kans om te groeien," zegt Aat van der Meer, managing director van Dachser in Nederland. "Verladers kijken meer om zich heen. Daarbij gaat het niet alleen om de prijs, maar ook om de kwaliteit. De huidige uitbreiding in Waddinxveen draagt bij aan de stijging van de vervoerde hoeveelheid die wij verwachten. Zowel 2010 als 2011 zien we met vertrouwen tegemoet." In Duitsland is Dachser al twee jaar de grootste op het gebied van groupage. "Ons streven is om dit in Nederland binnen twee jaar ook te bereiken," zegt Van der Meer.

Start cargoplus
Vanuit Waddinxveen biedt Dachser sinds kort ook 'cargoplus' aan. Dat is een reeks uitgebreide diensten voor deel- en compleetladingen door heel Europa, van complexe projecten met talrijke verladingen tot het regelen van een charter op korte termijn. Ook verzorgt Dachser met cargoplus reguliere verzendingen naar de GOS-staten (landen van de voormalige Sovjet-Unie) en de Maghreb-landen (Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Mauritanië). De verre bestemmingen vormen een goede aanvulling op de transportaansluitingen die Dachser de afgelopen jaren heeft opgezet met Oost-Europa. Om te voldoen aan de specifieke eisen van transport met en binnen deze landen biedt cargoplus ervaren personeel. Zij kunnen klanten in hun eigen taal te woord staan. Dit komt de communicatie ten goede en vergemakkelijkt de overdracht van documentatie.

Vestiging Schiphol
De uitbreiding beperkt zich niet tot Waddinxveen. Dachser Netherlands Air & Sea Logistics heeft op Schiphol een nieuwe vestiging geopend. Dachser Netherlands Air & Sea Logistics is een joint-venture tussen Dachser en Seacon Logistics, opgericht in juli 2008, met een vestiging op Maastricht-Airport. Door deze joint-venture heeft Dachser direct toegang tot de Nederlandse intercontinentale markt, en van hieruit naar de hele wereld. In een snel tempo bouwt Dachser Air & Sea aan een mondiaal netwerk van lucht- en zeevrachtkantoren.

Beeldmateriaal

Bovenstaande kunt in hoge resolutie downloaden door op deze link te klikken.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co.KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 156 eigen vestigingen aangevuld met 133 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er ruim 18.000 medewerkers werkzaam. In 2008 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,6 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.