Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Burbank/Laren, 18 februari 2010

WARNER HORIZON TELEVISION EN TALPA MEDIA WERKEN SAMEN IN DE VS

Talpa, het bedrijf van mediaondernemer John de Mol, en Warner Horizon Television (WHTV), de Amerikaanse productietak van de Warner Bros. Television Group gaan een samenwerking aan gericht op de Amerikaanse markt. Horizon en Talpa gaan gezamenlijk nieuwe televisieseries ontwikkelen gebaseerd op de succesvolle formats van Talpa. Deze aankondiging wordt vandaag gedaan door John de Mol en Peter Roth, President van Warner Bros. Television, die tevens verantwoordelijk is voor Warner Horizon Television.

De overeenkomst behelst het exclusieve recht van WHTV om, samen met Talpa, nieuwe programma's te ontwikkelen en te produceren voor kabelstations en TV-zenders in de Verenigde Staten. Het gaat daarbij met name om Talpa-formats in het reality genre en om spelshows, die al in Nederland en in andere landen met succes zijn uitgezonden. De samenwerking biedt Talpa een krachtige toegang tot de Amerikaanse markt, dankzij WHTV's gevestigde reputatie op het gebied van ontwikkeling en productie van TV-formats.

WHTV is een vooraanstaand producent van TV-programma's voor de Amerikaanse networks en voor het kabelsegment van de markt. Voorbeelden van die programma's zijn langlopende hitseries als 'The Bachelor' en 'The Bachelorette'. Warner Horizon maakt series voor alle vier de Amerikaanse networks , maar ook voor het CW Television Network en kabelstations als TNT, MTV, TV Land en E! Entertainment Television.

Voor Talpa Media lijkt de samenwerking met WHTV sterk op de joint venture met Shine France die in december 2009 werd aangekondigd voor de Franse markt. Dit soort samenwerkingsverbanden past in de Talpa-strategie om relaties aan te knopen met gerenommeerde productiebedrijven in belangrijke TV-markten over de gehele wereld, gericht op het exploiteren van formats en gereed product dat door Talpa is ontwikkeld.

Begin 2010 omvat de Talpa-catalogus aansprekende formats als: 'De Gouden Kooi', 'Daten in het Donker', 'Gooische Vrouwen', 'Lekker Slim', 'Ik Hou van Holland', 'De Gemene Deler' en 'Wat Vindt Nederland?' (Beschrijvingen op: http://www.talpa.tv/formats/all)

OVER DE TALPA MEDIA GROEP
Talpa Media Holding is de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-activiteiten heeft ondergebracht. De Talpa Media Groep is actief op tal van terreinen binnen de audiovisuele wereld. Met Talpa Content beschikt de groep over een eigen ontwikkelafdeling, met name gericht op televisie met daaraan verbonden een productiebedrijf - Talpa Producties - voor zelfontwikkelde TV-programma's. Talpa Content bedenkt, ontwikkelt en beheert TV formats en multimediale concepten. Talpa Distribution houdt zich bezig met de wereldwijde exploitatie van de formats en series gereed product die door Talpa zijn ontwikkeld. Op het gebied van de free to air platformen radio en TV is de Talpa Media Groep aandeelhouder in RTL Nederland (www.rtl.nl). Binnen Talpa Media opereert de eigen muziekdivisie Talpa Music (www.talpamusic.com). Talpa heeft een substantieel belang in het Franse Brainbox, dat actief is als bedenker van formats voor televisie en andere platforms (www.brainboxtv.net). Daarnaast is er een fifty-fifty joint venture van Talpa Media met Shine France die zich richt op de exploitatie van Talpa-formats voor de Franstalige markten in Europa.

ABOUT WARNER HORIZON TELEVISION
Warner Horizon Television (WHTV) is one of the entertainment industry's fastest-growing television companies, specializing in the creation of scripted series for the cable marketplace, and primetime reality shows for both network and cable. Founded in 2006, this second production entity allows the Warner Bros. Television Group to expand its programming offerings and explore creative options made possible under a new business model. Current series produced by WHTV include unscripted programs such as "The Bachelor," "The Bachelorette," "Randy Jackson Presents America's Best Dance Crew," "High School Reunion," "True Beauty" and more, as well as scripted shows such as "Dark Blue" and the forthcoming "Rubicon," "Pretty Little Liars," "Delta Blues" (working title) and "Rizzoli & Isles" (working title), among others.