Ingezonden persbericht

Rotterdam, 18 februari 2010

Rotterdam blijft nummer 1 op dancegebied

PvdA-lijsttrekker en wethouder Dominic Schrijer riep, direct toen duidelijk werd dat de Danceparade niet meer in huidige vorm kon doorgaan, de uitgaanssector op om samen te werken aan een nieuw initiatief. Vandaag presenteerden de clubeigenaren en andere vertegenwoordigers van de dancescene het plan Rotterdam Electirc City (REC) aan burgemeester Aboutaleb.

De PvdA is blij met dit plan. Schrijer: "Dit is wat de dancescene hier nodig heeft: een sector die met elkaar samenwerkt maar ook ruimte biedt aan nieuwe initiatieven. De sector had grote zorgen na verschillende berichten in de media over de Danceparade. Maar Rotterdam is dé dancestad van Nederland en zal dat zo ook blijven."

Bij REC wordt Rotterdam drie dagen lang het centrum van de dance en de house. Dit meerdaagse evenement gaat stadsbreed gevierd worden: clubs, discotheken en andere zalen in de stad zullen 's avonds met internationale grootheden publiek trekken terwijl er overdag een groot buitenfestival is met verschillende podia.



Ingezonden persbericht