Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Utrecht, 19 februari 2010

Bureau Jeugdzorg Utrecht genoodzaakt tot maatregelen door subsidiebeschikking 2010

Bureau Jeugdzorg Utrecht is helaas genoodzaakt om maatregelen te nemen vanwege de definitieve subsidiebeschikking 2010 die zij heeft ontvangen van de Provincie. Deze subsidiebeschikking valt 10% lager uit dan de beschikking van 2009.

Subsidiebeschikking

Bureau Jeugdzorg Utrecht (BJU) heeft de definitieve subsidiebeschikking 2010 binnen. Deze subsidiebeschikking is beduidend lager dan de totale subsidie die BJU in 2009 heeft gekregen: ca. 10 %. Daar waar BJU in haar budgetaanvraag eind september 2009 nog uitging van een budgetaanvraag gebaseerd op de subsidie eind 2009, met hierbij ook nog een verwachtte groei, bleek de provincie in de laatste week van december 2009 een beschikking te hebben afgegeven die teruggrijpt naar de situatie van begin 2009.
Dit alles betekent dat over 2010 BJU bij ongewijzigd beleid voor wat betreft inkomsten en uitgaven, een aanzienlijk begrotingstekort verwacht kan worden.

Keuzes

Bureau Jeugdzorg Utrecht zal de komende maanden keuzes moeten maken in taken die ze wel en taken die ze niet meer kan oppakken. Dit heeft te maken met verschuivende financiering richting gemeenten en aangescherpte financiering vanuit de provincie als gevolg van de economische crisis.
De verwachting is dat Bureau Jeugdzorg Utrecht meer dan voorheen zich zal concentreren op haar wettelijke taken en de inzet die niet gefinancierd wordt zal afbouwen.
Bureau Jeugdzorg Utrecht is helaas genoodzaakt verregaande maatregelen te treffen.
Op dit moment worden plannen ontwikkeld om te kijken hoe de gevolgen van deze bezuiniging zo goed mogelijk binnen de wettelijke taken opvangen kan worden.