Ingezonden persbericht

Tilburg, 18 februari 2010

VVD Tilburg winnaar in verlagen regeldruk

Wie zich in zijn doen en laten ernstig belemmerd voelt door regeltjes en wetten doet er goed aan VVD te stemmen. Dat valt tenminste af te leiden uit een onderzoek van het Adviescollege Toetsing Administratieve Lasten (Actal) in Den Haag. Hieruit blijkt dat ook in Tilburg de VVD de regeldruk het hardst terugdringt. D66 bezet met een krappe voldoende de tweede plaats, op ruime afstand gevolgd door de PvdA. Als laatste eindigt in Tilburg de ChristenUnie.

Actal baseert zijn conclusies op een in zijn opdracht door SIRA uitgevoerde studie van alle beschikbare verkiezingsprogramma's in de 31 grootste gemeenten van Nederland. In vrijwel alle gemeenten kwam de VVD er uit als partij die het meest oog heeft voor de onzinnigheid van veel regels.

"Zowel landelijk als lokaal kunnen we toe met een fors aantal regels minder", stelt lijsttrekker Joost Möller van de VVD Tilburg. De meest opmerkelijke lokale maatregel? "We hebben hier in Tilburg een limiet gesteld aan het aantal parkeerplaatsen dat een bedrijf op een zichtlocatie aan de A58 mag hebben. Waarom? Omdat dan meer mensen het openbaar vervoer zouden nemen. En weet je wat? Vaak ís er helemaal geen openbaar vervoer op die plekken. Te stupide voor woorden en als het aan ons ligt één van de eerste regels die het veld mogen ruimen."

Möller roept mensen op overbodige gemeentelijke regels aan te melden bij de VVD. "We roepen niet voor niks dat we voor minder regels zijn. Vertel ons maar eens welke regel volgens u overbodig is."

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht