Unilever NV



Soep: een extra moment om van groente te genieten

We eten allemaal wel eens soep. De meesten van ons onderschatten de hoeveelheid groente die hierin zit. Daarom hebben de Unox- en Knorr-soepen vanaf nu een groentelabel om juist dát duidelijk te maken.

Kommen soep Het merendeel van de Nederlanders schat dat een gemiddelde kom soep (250 ml) minder dan 100 gram groente oplevert. Een aanzienlijk deel denkt zelfs dat een kom soep minder dan 50 gram groente bevat, zo blijkt uit onderzoek van Unox en Knorr*. De meest favoriete soep van Nederland - tomatensoep - bevat echter al gauw meer dan 200 gram groente per kom.Minder dan 5% van de Nederlanders weet dit. Zo'n 95% heeft geen idee hoeveel groente één kom van deze soep bevat.

Soep is populair

Soep werd het afgelopen halfjaar door 99,4% van de Nederlanders gegeten. Bijna 60% van de Nederlanders eet wel eens soep in de middag bij de lunch, 's avonds als hoofdmaaltijd of gedurende de dag als tussendoortje. De redenen om soep te eten, lopen uiteen: omdat het lekker is of omdat het makkelijk te bereiden is. Maar dat er groente in soep zit, daar staan de meeste mensen niet bij stil. Marjan Ippel, onafhankelijk foodtrendwatcher, signaleert dat steeds meer mensen overgaan van drie naar vier vaste eetmomenten per dag, inclusief het tussendoortje. "Daarbij zijn we expliciet op zoek naar iets lekkers, snels en gezonds. Soep is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor."

Label van meer groente Groentelabel

Ruim 60% van de Nederlanders eet minder dan één keer per week groente buiten de avondmaaltijd om. Toch zijn er voldoende manieren om van groente te genieten. Een van de (nog) onbekende extra groentemomenten is tijdens het eten van soep.

Om consumenten te informeren over de hoeveelheid groente in een kom soep dragen de verpakkingen van Unox en Knorr Soep-in-Zak en van Unox-bliksoep vanaf nu het groentelabel.Hierop staat hoeveel gram groente een kom soep bevat. Zo kunnen consumenten snel en gemakkelijk vaststellen hoeveel groente ze binnenkrijgen wanneer ze genieten van een heerlijke kom soep.

18 februari 2010


*Online onderzoek in opdracht van Unox en Knorr, uitgevoerd door Kien in januari 2010 onder 664 mannen en vrouwen van zestien jaar en ouder.