Ingezonden persbericht

www.kunstenaarsparticipatie.nl

18 februari 2010

Actieprogramma Kunstenaarsparticipatie Rotterdam

In de centrale hal van het Stadhuis (Coolsingel 40) stelt het Bureau Kunstenaarsparticipatie een informatiestand op over haar actieprogramma. Deze is te bezoeken van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari, tijdens kantooruren.

Het Actieprogramma Kunstenaarsparticipatie zal de weerstand tegenover publieke en private samenwerking in de kunst wegwerken. De Rotterdamse kunstsector wordt nog beter geactiveerd binnen de centrale doelstelling om Rotterdam sociaal en economisch te versterken. Hiermee wordt het Rotterdamse Cultuurbeleid 2009-2012 versneld geïmplementeerd: 'Van kunstenaars actief in Rotterdam wordt verwacht dat zij zich engageren met de problemen waarmee onze stad kampt. Tegelijk verwachten wij van de gemeente dat zij heldere prestatieafspraken formuleert en kunstenaars hierop afrekent.'

In de informatiestand presenteert het Bureau Kunstenaarsparticipatie haar targets, zoals vastgelegd in het actieprogramma:
- een stedelijk protocol kunstenaarsparticipatie van kracht
- ombuigoperatie kunstinstellingen tot kunstenaarsuitzendkantoren
- een kunstmarinier bovenop de kunstsector

De partners CBK, TENT., BAVO, Fonds BKVB en dKC (Gemeente Rotterdam) slaan de handen ineen om de targets tegen 2012 te realiseren.

De informatiestand wordt tevens opgesteld in TENT. Centrum Beeldende Kunst (Witte de Withstraat 50) van 19 februari tot 18 april.