Ingezonden persbericht

Wolter & Dros en Croon installeren rechtbank Zwolle

Amersfoort, 18 februari 2009 - Wolter & Dros en Croon Elektrotechniek zijn verantwoordelijk geworden voor de technische installaties bij de nieuwbouw en renovatie van de rechtbank in Zwolle. Bouwcombinatie Dura Vermeer / Trebbe Bouw v.o.f. I.O. heeft de opdracht gekregen en neemt nu Wolter & Dros en Croon mee als onderaannemers.

Het project wordt gebouwd in fasen. Binnenkort starten de voorbereidingen van de nieuwbouwwerkzaamheden, naar verwachting eind 2012 is het pand klaar. Daarna zal er een jaar worden gewerkt aan een flinke renovatie van het huidige, aangrenzende gebouw.

Tien jaar prestatiegericht onderhoud
Door het ontwerp van architect Rob Hootsmans, krijgt het nieuwe gerechtsgebouw een transparant uiterlijk. Dit in tegenstelling tot het gesloten karakter van de huidige rechtbank. De gevel van de nieuwbouw heeft een licht gekartelde vorm, waarbij de afmetingen teruggrijpen naar de natuursteengevel van het bestaande gebouw. De nieuwe rechtbank wordt circa 26.500 m2 groot en maximaal 25 meter hoog. Daarmee biedt het gerechtsgebouw ruimte aan ongeveer 500 medewerkers op één centrale locatie.

Wolter & Dros en Croon zijn verantwoordelijk voor de technische installaties, waarbij Wolter & Dros zorg draagt voor de verwarming, koeling, lucht, GBS, HWA, sprinkler, warmte-koude bronnen en WKO-installatie. Croon realiseert de elektrotechnische installaties, waaronder kracht, verlichting, beveiliging, datanetwerk, noodstroom, no-break, ontruiming en brandmeldinstallatie. Voor een deel van de installaties vormt tien jaar prestatiegericht onderhoud ook onderdeel van de werkzaamheden.

Over Wolter & Dros
Wolter & Dros is een creatieve en innovatieve partner die integraal en complementair technische installaties ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert. Wolter & Dros is gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming. Wolter & Dros maakt onderdeel uit van het bouw- en techniekconcern TBI.
Over Croon Elektrotechniek
Croon Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren. Het bedrijf draagt bij aan het goed, duurzaam en kostenefficiënt functioneren van organisaties, gebouwen, schepen, infrastructurele en industriële installaties. Van ontwerp tot beheer en onderhoud. Croon maakt onderdeel uit van het bouw- en techniekconcern TBI.