Provincie Overijssel


* Provincie keurt begroting Tubbergen goed

Provincie keurt begroting Tubbergen goed

18 februari 2010

De provincie Overijssel en de gemeente Tubbergen hebben deze week een bestuurlijk overleg gevoerd over de programmabegroting 2010 van de gemeente. Tijdens dit overleg is door de gemeente een toelichting gegeven op de geplande begrotingswijzigingen om de begroting voor 2010 weer in evenwicht te krijgen en is het bijbehorende raadsvoorstel aangeboden. Voor Gedeputeerde Staten van Overijssel is dit reden om de gemeentelijke begroting 2010 goed te keuren.

De gemeenteraad van Tubbergen heeft door aangescherpte bezuinigingsmaatregelen, die unaniem door de gemeenteraad zijn aangenomen, de begroting voor 2010 weer in evenwicht gebracht.

Uitstellen verbouwing

De maatregelen richten zich onder andere op het uitstellen van een verbouwing, structureel minder externe inhuur en een personeelsstop. Daarnaast wil de gemeente extra bezuinigen op haar takenpakket. Dit wordt in de loop van 2010 concreet.

Preventief toezicht

De programmabegroting 2010 van de gemeente Tubbergen was in december 2009 door de provincie onder preventief toezicht gesteld. Dit betekende dat de begroting en eventuele begrotingswijzigingen voor dat jaar, door het provinciebestuur goedgekeurd moesten worden. Gedeputeerde Staten zijn van mening dat de gemeente Tubbergen heeft laten zien haar verantwoordelijkheid te nemen voor een gezonde begrotingspositie door actief te zoeken naar mogelijkheden die de begroting weer in evenwicht brengen. Hiermee blijft de gemeente in staat om haar ambities ook de komende jaren te verwezenlijken. Dit is van belang voor de ontwikkeling van de gemeente en het woon-, werk- en leefgenot van haar inwoners.