Gemeente Borsele

Bestemmingsplan Baarland positief ontvangen

De gemeente Borsele wil met het bestemmingsplan âBaarland, gedeelte Slothoeve 2010â ruimte maken voor nieuwbouw in deze kleine kern. Afgelopen dinsdag informeerde wethouder Marga Vermue de bewoners over het plan tijdens een inspraakbijeenkomst. De veertig aanwezigen waren over het algemeen zeer te spreken over de inrichting en het groene en landschappelijke karakter van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 24 woningen in Baarland mogelijk. Er zijn verschillende woningcategorieën, zoals vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en aaneengesloten woningen. In het plan is ook rekening gehouden met de herbouw van de Slothoeve, die in handen is van een particuliere ontwikkelaar. Daarnaast biedt het bestemmingsplan ruimte voor de aanleg van een nieuw trapveld voor de oudere jeugd in Baarland. Het bestaande speeltuintje wordt ingepast in het bestemmingsplan. Hierover hadden bewoners enkele vragen, omdat in het bestemmingsplan rekening wordt gehouden dat het speeltuintje op termijn nog voor woningbouw kan plaatsmaken. Zij gaven aan dat ze het speeltuintje voor nu en in de toekomst op dezelfde plaats willen behouden. De gemeente heeft toegezegd dit in overweging te nemen.

Voorafgaande aan het opstellen van het bestemmingsplan heeft het Provinciale Kwaliteitsteam een advies uitgebracht over uitbreiding van de woningbouw in Baarland. Het nu opgestelde bestemmingsplan is volledig gebaseerd op dit advies. Met het nieuwe plan hoopt de gemeente voor de komende jaren voldoende ruimte te kunnen maken om nieuwbouw in een kleine kern als Baarland voor de komende tien jaar te waarborgen. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt nog tot en met 28 januari 2010 ter inzage. Tot die datum kan schriftelijk gereageerd worden op het plan.