Chlamydia zelftest past bij tendens anoniem testen op soa

18/02/2010 18:19

Cobeco Pharma

Cobeco Pharma brengt dit jaar verschillende Soa zelftesten op de markt, waaronder een Chlamydia test voor Vrouwen. Onderzoek op chlamydia aan de hand van urine, is op dit moment voor mannen net zo betrouwbaar als een uitstrijkje. Bij vrouwen is het urineonderzoek iets minder betrouwbaar. Vandaar dat vrouwen nu thuis zelf een test op chlamydia kunnen uitvoeren door met een teststaafje een monster uit de vagina af te nemen. Na 20 minuten is het resultaat bekend.

BodyTest Chlamydia biedt vrouwen een extra testmogelijkheid naast de reguliere onderzoeken uitgevoerd door (huis)artsen en soa-klinieken. Voor vrouwen die om wat voor reden dan ook niet naar hun huisarts of soa testplaats willen, biedt deze zelftest uitkomst.

Deze test geeft echter alleen voordeel wanneer hij negatief uitvalt, wat betekent dat er geen chlamydia is gevonden. Een positieve uitslag moet altijd bevestigd worden door een (huis)arts.

De behoefte van veel mensen om anoniem hun gezondheid te bewaken stijgt. Ook de hoge drempel om voor bepaalde gezondheidsproblemen naar artsen te gaan is voor veel mensen reden om zelf op onderzoek te gaan, bloed te prikken en urinestaafjes ter hand te nemen.

De betrouwbaarheid van de test is 98% en hij kost een kleine 30 euro. De test is niet geschikt voor mannen. BodyTest Chlamydia is vooralsnog te bestellen via internet zonder tussenkomst van een huisarts.

Over Cobeco Pharma

Cobeco Pharma BV is een groothandel en producent van farmaceutische producten, voedingssupplementen en cosmetische producten met Europa als belangrijkste afzetmarkt.