Gemeente Wijdemeren


Upstairs geopend

Upstairs is de naam van het nieuwe jeugdcentrum aan de Zuidsingel in Kortenhoef.

Op 17 februari opende wethouder Mevr. Moote samen met de directeur van Versa dhr. Waagmeester het nieuwe jeugdcentrum in Kortenhoef. Het feit dat er ongeveer 30 á 40 jongeren op af zijn gekomen en het leuk vonden, geeft al aan dat de behoefte groot is. Ook buurtbewoners en andere betrokkenen zoals de politie waren aanwezig. Onthulling bord
Handafdrukken
Potje tafelvoetbal
Welkom in Upstairs


Allereerst vertelde Trude Ruiter, jongerenwerker in Wijdemeren de geschiedenis van het jongerenwerk sinds 1998. Daarna vertelde Mevr. Moote hoe blij ze is met het jeugdcentrum.

Belang jongeren voorop
Het is een moeizaam en lang proces geweest, we hebben mensen bij elkaar gebracht en overtuigd dat we het samen moeten doen. Daarbij heeft altijd het belang voor de jeugd voorop gestaan. De gemeente had geen geld voor een nieuw gebouw en toen dit vrij kwam waren we erg blij dat we dit voor de jeugd konden inzetten. Het gaat beter met het jeugdbeleid en ik wil vooral de bewoners bedanken voor de totstandkoming van het jeugdcentrum, aldus wethouder Lia Moote.

Bewoners
Ook de bewoners hebben hun felicitaties uitgesproken. Beter een goede buur dan een verre vriend. Hiermee gaf dhr. Ruitenburg aan dat wanneer je goede afspraken met elkaar maakt, je samen veel voor elkaar kunt betekenen. Aanvankelijk was er nogal wat wantrouwen, maar de bewoners hebben ingezien dat het belangrijk is de jeugd een plekje te geven in de gemeente. We hopen dat de jongeren er veel plezier zullen beleven.

Upstairs
Voor de openingshandeling onthulde Mevr. Moote en dhr. Waagmeester de nieuwe naam van het jeugdcentrum. Vervolgens doopten ze hun handen in verf waarna ze hun handdrukken achterlieten op de grote plaat in de entree van het centrum. Upstairs ligt boven sporthal de Fuik en is de plek waar jongeren tussen tien en vijftien jaar een potje tafeltennis kunnen spelen, gamen, darten of gewoon lekker kunnen chillen. Er worden daarnaast cursussen dans en weerbaarheid gegeven. Upstairs is iedere dinsdag- en donderdagmiddag van 15.15 - 17.15 uur open.

(18-02-2010)