Gemeente Alphen aan den Rijn

Ontwikkeling Cultuurgebouw gaat door

Tijdens de raadsvergadering van 11 februari 2010 is de raad akkoord gegaan met de eindrapportage en het vervolgtraject van het Cultuurgebouw in het Stadshart Lage Zijde.Wethouder Hans Groen in t Wout: Dit betekent dat we met de culturele instellingen gaan werken aan een bedrijfsplan en het ontwerp van het Cultuurgebouw.

Cultuurgebouw
Uit de haalbaarheidsstudie van het Cultuurgebouw uit 2008 bleek dat clustering van diverse maatschappelijke organisaties realistisch en haalbaar is. Daarna zijn er plannen ontwikkeld om met een aantal kernpartners invulling te geven aan het Cultuurgebouw. Inmiddels is er plaats in het gebouw voor de Bibliotheek, de Streekmuziekschool, Kunsteducatie, het Streekarchief en de Volksuniversiteit. De betrokken instellingen zijn blij met het raadsbesluit. De Kunstuitleen, eerder ook gesprekspartner, is nu volop bezig plannen voor de toekomst te maken, maar zijn voorlopig niet meer verbonden aan het Cultuurgebouw.

Vervolgtraject
We hebben in het plangebied een ruimte gereserveerd voor het Cultuurgebouw. Een ruimtelijke studie geeft globaal de vorm van het Cultuurgebouw aan. Nu gaan we een architect selecteren die in samenspraak met de toekomstige gebruikers het gebouw gaat ontwerpen. Inmiddels hebben vijf Alphense architecten aangegeven mee te willen denken over de invulling van het Cultuurgebouw. De raad stemde in met het voorstel om de ideeën van de architecten mee te nemen in het ontwerp van het Cultuurgebouw.
Naar verwachting is het vervolgtraject eind 2010 gereed en kunnen de voorstellen aan de gemeenteraad worden voorgelegd voor een definitief besluit over het bedrijfsplan en het ontwerp.

De laatste informatie over de ontwikkelingen binnen het Stadshart Lage Zijde is ook te vinden op www.stadshartlagezijde.nl

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen