Gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn en Rijnwoude stemmen in met voorkeursvariant locatie Maximabrug

voorkeursvariant locatie Maximabrug

In november 2009 hebben de colleges van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude ingestemd met de voorkeursvariant voor de locatie van de Maximaburg. Bij de locatiestudie is gekeken naar een kosteneffectieve oplossing en goede ruimtelijke inpassing, waarbij de doorvaarthoogte medebepalend is voor de locatie van de brug. De Provincie Zuid-Holland is als vaarwegbeheerder gevraagd haar instemming te verlenen aan de door de gemeenten gepresenteerde variant.

Door de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de locatie van de nieuwe oeververbinding over de Oude Rijn. Deze nieuwe brug moet de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Hoogewaard in Koudekerk a/d Rijn verbeteren en de verkeersoverlast in Koudekerk aan den Rijn verminderen. Daarnaast zal de brug een belangrijke schakel worden in de toekomstige westelijke ontsluiting van gemeente Alphen aan den Rijn en de leefkwaliteit en bereikbaarheid van de gemeente.

Waar de brug precies komt te liggen en hoe hoog de brug wordt hangt af van de reactie van de provincie.

De Oude Rijnzone
De Oude Rijnzone is het gebied op en langs de rivier de Oude Rijn, tussen Leiden en Bodegraven. Deze zone wordt klaargestoomd voor de toekomst waarin ruimte is voor wonen, werk, infrastructuur, recreatie, natuur en water.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen