Deelgemeente Oud-West Amsterdam



Oud-West weer als schoonste uit de bus

18 februari 2010

Tweemaal per jaar wordt onderzoek gedaan naar hoe schoon de straten zijn in alle stadsdelen van Amsterdam. In het laatste onderzoek behaalde Stadsdeel Oud-West behaalde een 9,5. Hiermee is Oud-West opnieuw het schoonste stadsdeel van Amsterdam.

Trots

Portefeuillehouder Yvonne Lammers: "We mogen trots zijn op dit mooie resultaat. In het voorjaar van 2009 waren we ook de schoonste met een 8,8. En nu een 9,5. Dat is een nieuw record. Natuurlijk hebben we dit te danken aan de inzet van onze reinigers, maar uiteraard ook aan alle vrijwilligers die zich als adoptant of straatcontactpersoon inzetten voor een schone straat." Sinds 2005 wordt er tweemaal per jaar onderzoek gedaan naar de hoeveelheid zwerfafval in alle stadsdelen. Oud-West behaalde elke keer een eerste of tweede plaats als schoonste stadsdeel.

Onafhankelijk onderzoek

Een aantal jaren geleden spraken de stadsdelen van Amsterdam de wens uit om op uniforme wijze regelmatig te meten hoe schoon de openbare ruimte is. Tot die tijd deed elk stadsdeel dit op zijn eigen manier. De Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) heeft daarom in samenwerking een extern onderzoeksbureau een meetmethode ontwikkeld. Deze methode houdt in dat stadsdelen op hetzelfde moment en op gelijke wijze het vuil op straat in kaart brengen. Op deze manier kunnen de resultaten van de stadsdelen met elkaar worden vergeleken.