Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Landsmeer

Start werkzaamheden brug en sluis Luyendijk Landsmeer

Publicatiedatum : 18 februari 2010

Volgende week maken we een begin met de renovatie van de Luyendijksluis in recreatieschap Het Twiske. Ook de brug wordt grondig opgeknapt. De sluis is naar verwachting tot half mei volledig gestremd. Voor fietsers is er een noodbrug.

De Luyendijksluis verbindt een aantal wateren in de polder het Ilperveld. De brug is ook een belangrijke verbinding in de fietsroute naar het recreatiegebied het Twiske. Het gebruik van de sluis neemt ieder jaar toe. Vorig jaar was het aantal vaarbewegingen ruim 4.500. Zowel de brug als de sluis verkeren in een slechte staat van onderhoud en moeten opgeknapt worden. Daarnaast worden de brug en sluis geautomatiseerd om te voldoen aan de Arbowet en andere wet- en regelgeving.

We gaan het metselwerk van de sluis vernieuwen, de fundering en het brugdek vervangen en de bediening van brug en sluisautomatiseren. Recreanten kunnen straks zelf de sluis bedienen, voor het openen van de brug kan men assistentie inroepen.

Scheepvaart gestremd tot mei

De sluis kan niet worden bediend. Dit betekent een gehele stremming voor de scheepvaart tot 14 mei. Vanaf 14 mei tot eind mei wordt de sluis wel in de weekenden bediend. Met borden bij de Luyendijkerbrug en sluis wordt de scheepvaart op de stremming geattendeerd zodat er een andere route gevaren kan worden. Er komt een noodbrug voor fietsers.

Meer informatie

Meer informatie en de voortgang over het werk is binnenkort te vinden op deze website, in de rubriek Werk in de buurt. Ook op de website van de gemeente Landsmeer en het recreatieschap Het Twiske kan de voortgang van het project worden bekeken.