Gemeente De Wolden





Zuidwolde, 18 februari 2010


Sociaal beleid De Wolden.op orde


In het onlangs verschenen rapport van de FNV over het minimabeleid in 2009 scoort de gemeente De Wolden twintig punten. Hierdoor is het beeld ontstaan dat de uitvoering van het sociaal beleid in De Wolden onvoldoende zou zijn. Dit beeld strookt niet met de werkelijkheid. Het sociaal beleid van de gemeente De Wolden is goed op orde. Cliënten zijn tevreden over de dienstverlening dat varieert van bijvoorbeeld het verstrekken van bijzondere bijstand tot  hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Er is ook veel animo van andere gemeenten voor deze Woldense werkwijze.

Uit recent gehouden klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat cliënten tevreden zijn over het sociaal beleid dat de gemeente uitvoert. Het in 2009 gehouden onderzoek onder de Wmo-cliënten resulteerde in een 8. Ook het bestuur van het Platform voor Sociaal Beleid  De Wolden is tevreden over de uitvoering van het sociaal beleid en herkent zich niet in de uitkomsten van het onderzoek van het FNV.

Het Rijk stimuleert gemeenten om te komen tot vermindering van regeldruk voor burgers. Bij De Wolden heeft dit bijvoorbeeld geleid dat aanvragen van cliënten nog sneller worden verwerkt en dat de administratieve lastendruk is teruggedrongen. De Wolden staat hierdoor model voor andere gemeenten. Regelmatig ontvangt zij belangstellenden voor informatie over onze werkwijze.