Gemeente Asten
1 maart 2010

Wijzigingen regiotaxi per 1 maart 2010

De gemeente Asten is in het kader van de Wmo verantwoordelijk voor de uitvoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Dit is specifiek voor mensen met een beperking, die een indicatie hebben vanuit de Wmo voor taxivervoer.

Vanaf 1 maart 2010 veranderen er verschillende zaken.

Nieuwe vervoerder

De gemeente Asten heeft het collectief vervoer (regiotaxi) opnieuw moeten aanbesteden. Uit deze aanbesteding is een nieuwe vervoerder gekomen. Dit betekent dat Taxi de Leeuw stopt met rijden voor de gemeente Asten. Met ingang van 1 maart 2010 kunt u gebruik maken van taxibedrijf Munckhof. Voor het bestellen van ritten kunt u vanaf 22 februari bellen met (077) 397 88 23. Het taxipasje dat u hebt, kunt u blijven gebruiken. Let op: het pasje is persoonsgebonden.

Eigen Bijdrage

Op dit moment is er sprake van een gereduceerd tarief voor 65+-ers. Vanaf 1 maart 2010 is er geen onderscheid meer in het tarief. De eigen bijdrage voor gebruik van het collectief vervoer is vanaf 1 maart 2010 voor alle gebruikers als volgt:

* 1 euro voor de eerste zone

* 0,50 euro voor iedere volgende zone.

De eigen bijdrage betaalt u contant bij de chauffeur.

Dit tarief is gebaseerd op het landelijk geldende OV- tarief. Indien het landelijke tarief voor het openbaar vervoer (OV-tarief) stijgt, zal ook de eigen bijdrage per zone stijgen.

Vervoersgebied

Op dit moment is het mogelijk om maximaal vijf zones vanaf het huisadres vervoerd te worden. Daarnaast kunt u zich buiten het vervoersgebied laten vervoeren naar Eindhoven, Veldhoven, Weert en Boekel. Ook na 1 maart 2010 kunt u zich maximaal vijf zones vanaf het huisadres laten vervoeren. Buiten het vervoersgebied kunt u zich bovendien ook laten vervoeren naar het ziekenhuis in Eindhoven, het ziekenhuis in Veldhoven en het ziekenhuis in Weert (puntbestemmingen). Andere adressen buiten het vervoersgebied komen te vervallen. Voor vervoer buiten het vervoersgebied van het collectieve vervoer kunt u gebruik blijven maken van Valys.

Wanneer u met taxibedrijf Munckhof buiten het vervoersgebied rijdt, zijn de kosten 5 euro per zone.

Vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Wmo-loket, telefoonnummer (0493) 690 622. Het loket is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Wmo-loket is gevestigd in Centrum de Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 22 te Asten.