Politie Zaanstreek-waterland

Drie inbrekers aangehouden

Zaanstad, 18-02-2010 o De aanpak waarmee de politie
Zaanstreek-Waterland het aantal woninginbraken in de regio terug wil dringen heeft zijn eerste vruchten al afgeworpen. Kort na de start staat de teller op drie aanhoudingen mede dankzij oplettende getuigen en alert reagerende politieagenten. Er is een speciaal
woninginbrakenteam opgericht dat nauw samenwerkt met verschillende specialismen binnen de politie, maar vooral ook met de agenten op straat.

Koog aan de Zaan

Woensdagavond is een 19-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van woninginbraak. Rond 21.00 uur zag een oplettende getuige twee mannen op de Pinkstraat. Omdat de vrouw het niet vertrouwde belde zij de politie. Agenten parkeerden hun auto in de omgeving om vervolgens te voet verder te gaan. In de Pinkstraat zagen agenten vlak voor een woning een man staan die aan het opgegeven signamelent voldeed. Toen hij de agenten zag nam hij de benen. Helaas voor de verdachte waren er meer agenten in de buurt. De 19-jarige reageerde agressief en weigerde te vertellen waarom hij in Koog aan de Zaan was. Toen duidelijk werd dat er in de buurt was ingebroken is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte blijkt geen onbekende van de politie.

Krommenie

De politie heeft donderdagochtend twee inbrekers (17 en 20) uit Assendelft op heterdaad aangehouden. Rond 02.00 uur zat een bewoner van de Heiligeweg in zijn woonkamer toen hij een harde knal en glasgerinkel hoorde. De man ging poolshoogte nemen en tot zijn grote verbazing zag hij inbrekers in zijn schuur. Hij belde de politie en hield intussen de inbrekers nauwlettend in de gaten. De man deed dit zo goed dat hij niet alleen een goed signalement kon vertellen maar ook precies kon vertellen in welke richting de daders waren gevlucht. De achtervolging werd ingezet maar de inbrekers, die inmiddels op een bromfiets zaten, vluchten er vandoor. De kentekenplaat van de bromfiets leidde naar een huisadres in Assendelft. Korte tijd later kwamen drie jongens op een bromfiets aanrijden. Twee verdachten werden aangehouden, een derde ging er vandoor. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en verhoord.

Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.