Ingezonden persbericht


De Jonge Democraten helpen het Kabinet verhuizen

De Nederlandse regering lijkt de laatste tijd niets anders meer te doen dan elkaar in de haren vliegen. Belangrijke besluiten blijven liggen of worden inzet voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen, zoals we deze week weer zien met Uruzgan. Voor dit Kabinet lijkt er nog maar een grote beslissing te liggen de zij wel gezamenlijk kan maken: opstappen. En om het onze ministers wat makkelijker te maken, komen de Jonge Democraten morgen helpen verhuizen op het Binnenhof.

Sinds het rapport van de Commissie Davids rammelt de coalitie van de CDA, het PvdA en de Christenunie aan alle kanten. Zij spreekt niet met een mond, maakt over en weer verwijten en geeft niet de indruk nog met elkaar door een deur te kunnen. Het is duidelijk dat deze coalitie niet meer in staat is het land te besturen.

Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten Thomas Bakker: "De huidige opstelling van de ministers is niet meer serieus te nemen, ik geloof niet dat iemand in dit land deze coalitie nog geloofwaardig acht. Het is de hoogste tijd om deze theatershow stop te zetten en mensen aan het roer te zetten die dit land wel kunnen besturen. Er staan ons momenteel veel te belangrijke zaken te wachten om voor ons uit te schuiven. Zo komen de Hervormingen eraan en staat het Hoger Onderwijs hoog op de agenda. "

Het Kabinet van Balkenende IV heeft ondertussen al drie jaar in het Binnenhof gezeten. Veel spullen en dossiers van de ministers zullen ondertussen zijn opgeslagen in Den Haag. De Jonge Democraten bieden daarom morgenmiddag hun hulp aan om deze spullen te verhuizen. Geheel met verhuisdozen, verhuiswagen en personeel zullen zij zich om half een bij het Torentje van de Minister-president melden.




Ingezonden persbericht