D66

donderdag 18 februari 2010

Bustourdag 5: Eindhoven

Na Maastricht en Sittard vertrok de D66-bus naar Eindhoven. In Eindhoven werd Boris van der Ham meteen door een televisiejournalist van Omroep Brabant opgevangen om -met Strijp S als achtergrond- een wervend woordje voor deelname aan verkiezingen te houden. Zonder enige moeite kwijt hij zich met verve van die taak.

Eindhoven

Samen met enkele lokale enthousiastelingen gaat hij vervolgens enkele daar gevestigde bedrijven bezoeken. Meerdere daarvan zijn starters, voortgekomen uit de plaatselijke Technische Universiteit en de Design Academy. Beide opleidingen blijken dus een aanjager voor het ondernemersklimaat te zijn.

Eindhoven

Met een andere groep gaan we flyeren. Het drukste flyerpunt van Eindhoven blijkt in het centrum tussen Bijenkorf en C&A te liggen. Binnen een krap uur en na diverse gesprekken met shoppers zijn alle folders, zadeldekjes en pepermuntrolletjes op. Opvallend is het grotere aantal mensen, dat naar ons toekomt lopen om een folder te vragen: een ongekende luxe voor de doorgewinterde flyeraar. De campagnedag wordt dus positief afgesloten en smaakt naar meer. Morgen op pad naar Den Bosch, Tilburg en Breda.