Gemeente Midden Delftland


Stap voorwaarts voor de jeugdgezondheidszorg

Op 16 februari heeft de gemeenteraad van Midden-Delfland ingestemd met een wijziging van de Gemeenschappelijke regeling van de GGD Zuid-Holland West. Hiermee is de weg vrijgemaakt om over te gaan tot de oprichting van een stichting die de jeugdgezondheidszorg voor 0-19 jarigen gaat uitvoeren. Deze stichting gaat dit niet alleen voor Midden-Delfland doen, maar ook voor de zeven andere regiogemeenten (Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer). Ook in deze gemeenten wordt eenzelfde besluit genomen.

De jeugdgezondheidszorg werd tot nu toe door twee organisaties uitgevoerd: de 0-4 jarigenzorg door Careyn (in Midden-Delfland) en 4-19 jaar door de GGD Zuid Holland West. In de gehele regio zijn er 4 thuiszorgorganisaties die de jeugdgezondheidszorg voor 0-4 jaar uitvoeren. De knip in de zorg en de veelheid van organisaties maakte de uitvoering niet optimaal en efficiënt.

Wethouder Tineke van Nimwegen: âDeze ontwikkeling is uiterst relevant is voor het werk in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Eén krachtige organisatie voor de jeugdgezondheidszorg die vraaggericht werkt, is van belang voor kinderen, jeugd en ouders, maar ook van belang voor de betrokken medewerkers.â

De GGD Zuid-Holland West zal zich, in afgeslankte vorm, ontwikkelen tot het regionale kenniscentrum voor de publieke gezondheidzorg.

Â

Â

Â