Gemeente Giessenlanden


Bomen Kanaaldijk Arkel

Al jaren geven de essenbomen langs de Kanaaldijk in Arkel overlast aan omwonenden. Daarnaast zijn sommige bomen ziek en slecht ontwikkeld. Om dit probleem op te lossen zijn door Waterschap Rivierenland de afgelopen jaren verschillende maatregelen onderzocht en toegepast. Waaronder chemische- en biologische bestrijding van bladluizen en snoeien.

maatregelen tot het gewenste resultaat geleid. Vorig jaar is door Waterschap Rivierenland een alternatief plan uitgewerkt en dit is in oktober 2009 gepresenteerd aan de inwoners van Arkel. Kort samengevat houdt dit plan in dat de zieke bomen worden verwijderd en dat de bomenrij wordt uitgedund waardoor gezonde bomen meer ruimte krijgen.

Â

Het Waterschap start volgende week met de uitvoering van het plan. Het Waterschap probeert de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden zijn daarom bijvoorbeeld bewust gepland in de voorjaarsvakantie waardoor de overlast voor schoolgaande fietsers zo beperkt mogelijk blijft.

Â

Voor vragen naar aanleiding van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer M. Verwolf van Waterschap Rivierenland, via: 0344 649 489.