Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 17 februari 2010 Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, evenementenvergunning,en aanvragen invaliden/gehandicaptenparkeerplaatsen, verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd


* Arica 21, vernieuwen van carport

* Paradijsselpark 37, vergroten van eerste verdieping
* Topzeil 8, uitbreiden van woning op eerste verdieping

Sloopvergunningen aangevraagd


* Purmerhoek 102, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Toendra 84, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Poortmolen 121, slopen van personeelsrestaurant en centrale keuken
* Hudsonbaai 66, verwijderen van asbesthoudend zeil

Bouwvergunningen verleend

Verzenddatum 8 februari 2010:

* Willem Marisrade 1, uitbreiden van woning achterzijde
* Libellendans 26, plaatsen dakkapel achterzijde

Verzenddatum 9 februari 2010:

* Franckstraat 60, bouwen van een dakopbouw

* Rivium Westlaan 22, plaatsen van onverlichte reclamezuil

Sloopvergunningen verleend

Verzenddatum 9 februari 2010:

* Schinkelse baan 8, slopen van opstal tot bovenkant betonvloer (betreft brand)

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij het college van burgemeester en wethouders zijn ingediend.

Ter inzage

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een ontheffingsprocedure.


1. Arica 21, vernieuwen van carport

Aan dit bouwplan kan worden meegewerkt door ontheffing te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. In verband daarmee liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende deze periode zijn belanghebbende bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de bouwplannen.

Kapvergunningen aangevraagd
Door de gemeente:
Achter de panden Jan van Galenstraat 26/28 één schietwilg (Salix alba) en één esdoorn (Acer pseudoplatanus) wegens achterstallig onderhoud en verminderde vitaliteit. Geen herplant. Het betreft het 'ruimen' van overbodige bomen daarbij is de esdoorn een zaailing. Spoorlaan/Willem Marisrade 136/268 zeven essen (Fraxinus excelsior) en drie sierperen (Pyrus calleryana) wegens slechte vitaliteit en aanleg parkeerplaatsen. Herplant met zeven sierkersen (Prunus 'pandora') en één koningslinde (Tilia europaea). Achterzijde Valeriusrondeel 491/503 één gewone Wilg (Salix alba barlo) wegens ernstige stamscheuring. Herplant met een boom van dezelfde soort.

Door overigen:
's-Gravenweg 90 één sierkers (Prunus Laurocesasus) wegens scheefgroei. Geen herplant. Het betreft kandelaberen. Van Maerlantpark 22 één Leylandii en het kandelaberen van één berk en één treurwilg wegens renovatie van de tuin en uitbreiding van de woning. Geen herplant. De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk vier weken na publicatie van de kapaanvraag bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, telefoon: (010) 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637 Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van Burgemeester en Wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De hieronder genoemde aanvraag voor een evenementenvergunning is ter informatie. U kunt hier geen zienswijzen voor indienen.

Evenementenvergunning aangevraagd voor

* Watersportbeurs de 'IJsseldagen', op zaterdag 24 april en zondag 25 april 2010 aan de IJsseldijk 97.

Gehandicaptenparkeerplaats / Invalidenparkeerplaats

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 27-01-2010 (datum besluit 27-01-2010) kentekennummer 33-NL-LF voor mevrouw M.E. van Muijen - Baarslag, Lijstersingel 118. Verzenddatum 11-02-2010 (datum besluit 11-02-2010) kentekennummer 94-JFN-5 voor heer J. Noordegraaf, Rivierweg 254.

Bovengenoemde besluiten en de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.