Gemeente Roermond

Volg de verkiezing via www.roermondkiest.nl en Twitter

Roermondkiest op twitter Roermond begint warm te lopen voor de gemeenteraadsverkiezing op woensdag 3 maart aanstaande. Alle partijprogrammas en kandidaten zijn bekend en komende zaterdag presenteren de kandidaten zich live op de verkiezingsmarkt in de binnenstad. Voor wie de verkiezingen van dichtbij wil volgen kan terecht op www.roermondkiest.nl. Daar is alle informatie rond de gemeenteraadsverkiezingen verzameld, en wordt doorverwezen naar de websites van de deelnemende partijen. Wie actief op de hoogte gehouden wil worden, kan de gemeente Roermond volgen via Twitter: twitter.com/roermondnieuws.

Verkiezingsmarkten

Op de zaterdagen 20 en 27 februari vindt er overdag een verkiezingsmarkt plaats op het Munsterplein in Roermond. Hier presenteren alle partijen zich aan de Roermondse kiezers.

Verkiezingsdebatten

In de aanloop naar de verkiezingen gaan de kandidaten enkele keren publiekelijk met elkaar in debat. De eerste keer is tijdens het Roermondse lijsttrekkersdebat op woensdag 24 februari in Theaterhotel De Oranjerie. Dit debat is georganiseerd door de Stichting Politiek in Bedrijf en alle belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het debat start om 19.30 uur, en wordt vanaf 20.30 uur integraal uitgezonden via Omroep VOX.

Op vrijdag 26 februari debatteren jongeren over de gemeenteraadsverkiezing in Roermond. Dit debat vindt plaats in De Terp aan de Gerrit Verhoevenstraat, begint om 19.00 uur en is gericht op de leeftijdsgroep 12 tot en met 23 jaar.

Verkiezingscafé op 3 maart

In de tuinzaal van het stadhuis vindt op de verkiezingsdag vanaf 22.00 uur een verkiezingscafé plaats. Tijdens dit café worden tussenuitslagen bekend gemaakt en naar verwachting zal tussen 23.00 en 24.00 uur de voorlopige einduitslagen per partij bekend zijn. De voorlopige uitslag per kandidaat volgt in de loop van de nacht en wordt bekend gemaakt via www.roermondkiest.nl en Twitter. Het programma van het verkiezingscafé begint om 22.00 uur en duurt totdat de voorlopige uitslag op partijniveau bekend is.

Dinsdag 9 maart is de laatste vergadering en het afscheid van de zittende raad. Donderdag 11 maart is de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad. De nieuwe raadsleden worden dan beëdigd. Eerste publicatiedatum: 18-02-2010 Bijgewerkt: 18-02-2010