Gemeente Krimpen aan den IJssel


* In 2011 vaart de Ferry tussen Krimpen en Vlaardingen

In 2011 vaart de Ferry tussen Krimpen en Vlaardingen

Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft het groene licht gegeven voor een stadsferry die een openbaarvervoersverbinding gaat verzorgen voor voetgangers en fietsers. De ferry gaat varen tussen Krimpen aan den IJssel en Vlaardingen en doet in totaal 15 haltes aan. Zowel de linker als de rechter maasoever worden door de ferry bediend. De schepen gaan vanaf het najaar 2011 varen.

Wethouder Verkeer c.a., Bart Prins, is blij met deze nieuwe openbaarvervoersverbinding voor Krimpen aan den IJssel. "De al jaren bestaande waterbusverbinding met Rotterdam en Dordrecht wordt door Krimpenaren goed gebruikt. De nieuwe verbinding met eindbestemming Vlaardingen geeft veel inwoners de gelegenheid om met de fiets naar het werk te gaan en daarbij de ferry te gebruiken."

De ferry doet 15 haltes aan die lopen van Krimpen aan den IJssel via Rotterdam, Heijplaat, Pernis en Schiedam naar Vlaardingen. De schepen zijn bedoeld voor voetgangers en fietsers en worden zo gebouwd dat zij snel kunnen afmeren, passagiers kunnen in- en uitladen en weer snel kunnen vertrekken. Het vaarschema is zodanig opgesteld dat de schepen de rivier telkens van de ene oever naar de andere zullen oversteken en daarmee de functie van bruggen en tunnels aanvullen. De eerste schepen komen af in 2011 en varen in de eerste fase een halfuursdienst tussen Heijplaat RDM naar Leuvehaven. Vanaf 2012 wordt met alle geplande schepen gevaren.