Belgische Federale Overheid


* Minuut stilte en rouwregisters in de stations

Minuut stilte en rouwregisters in de stations

Datum: 18 februari 2010

De spoorwegwereld beleeft momenteel een van de donkerste periodes uit haar geschiedenis. Het tragische ongeval in Buizingen van maandag 15 februari heeft iedereen van de NMBS-Groep zwaar geraakt en in diepe rouw gedompeld. Om de slachtoffers van dit dramatische ongeval op een waardige en serene, maar positieve manier te gedenken houdt de NMBS-Groep op donderdag 18 februari 2010, samen met de vakbonden en de voogdijminister, een gedenkmoment met grote symbolische waarde.

Minuut stilte

Op donderdag 18 februari om 12 uur wordt een algemene minuut stilte gehouden in alle stations en treinen, werkplaatsen en kantoren. De treinen in de stations zullen ook 1 minuut halt houden.

Rouwregisters

Na deze minuut stilte wordt in de stations van de provinciehoofdsteden en in de stations Halle en Brussel-Zuid een rouwregister geopend. Eerst zullen vertegenwoordigers van de regering en diverse overheden, de spoorwegondernemingen en de vakbonden dit register tekenen. Nadien kunnen reizigers, het grote publiek en spoorwegpersoneel er woorden van steun voor de nabestaanden in achterlaten.

De rouwregisters zullen gedurende twee dagen in de lokettenzaal liggen van Aarlen, Antwerpen-Centraal, Bergen, Brugge, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters, Halle, Hasselt, Leuven, Luik-Guillemins, Namen en Waver.