FloraHolland


Eerste aangepaste stapelwagens vanaf maart 2010 in de sierteeltketen

FLORAHOLLAND (18 februari 2010) - FloraHolland is begonnen met het ombouwen van alle huidige 240.000 stapelwagens tot een uniforme stapelwagen. Gemiddeld worden er 1750 stapelwagens per week omgebouwd. Eind 2012 heeft de veiling de ombouwoperatie afgerond. Vanaf 1 maart 2010 komen de eerste aangepaste stapelwagens in de sierteeltketen. Eerst komen de aangepaste stapelwagens voor de oud-FloraHolland vestigingen. In mei 2010 volgen de aangepaste stapelwagens voor Aalsmeer. Tot eind 2012 blijven de stapelwagens van oud-FloraHolland en Aalsmeer gescheiden om procesverstoringen te voorkomen. Vanaf eind 2012 is er één FloraHolland stapelwagen die te gebruiken is op alle vestigingen.

Hoe zien de stapelwagens eruit
Door het ombouwen van de stapelwagens zijn de verschillen tussen de stapelwagens minder goed zichtbaar dan nu het geval is. De rode beugel, kenmerk van de huidige Aalsmeerse stapelwagen, verdwijnt. De aangepaste stapelwagens is herkenbaar aan gekleurde kunststofonderdelen, de slotplaathouder en slotplaat. De aangepaste stapelwagen voor de oud-FloraHolland vestigingen, afgekort de N08, krijgt oranje kunststofonderdelen, een aluminium slotplaathouder en heeft een oud-FloraHolland slotplaat. De aangepaste stapelwagen voor Aalsmeer, afgekort de A08, heeft straks paarse kunststofonderdelen, een extra zwarte slotplaathouder en de huidige slotplaat voor Aalsmeer.

Een ander belangrijk verschil tussen de N08 en A08 stapelwagen is de triangel oftewel de koppeling. De N08 heeft namelijk twee triangels (koppelingen): een hoge en een lage. De lage triangel zit vast tot het najaar van 2012 en mag tot die tijd niet gebruikt worden. De lage triangel kan pas gebruikt worden als alle stapelwagens zijn aangepast in het najaar van 2012. De A08 heeft alleen een lage triangel. Belangrijk is dat tot de overgang naar een landelijk stapelwagen bestand eind 2012 de stapelwagens van de oud-FloraHolland vestigingen en voor Aalsmeer gescheiden blijven.
Gebruik dus de N08 met huidige oud-FloraHolland stapelwagens voor de vestigingen Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde. En gebruik de A08 en de huidige Aalsmeerse stapelwagen voor de vestiging Aalsmeer.

Hoe werkt u met de aangepaste stapelwagens? Bekijk nu de film en lees de folder met alle informatie over het gebruik van de N08 en A08 stapelwagen.