Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 18 februari

Alkmaar, 18-02-2010 o 14.00 uur

Hennepafval

Westwoud, donderdag 18 februari

Op donderdagmorgen omstreeks 01.30 uur werd aan de Oudijk in Westwoud een hoeveelheid hennepafval aangetroffen. De plantenresten en voedingsbodems lagen in vijftien vuilniszakken in de berm van de weg. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke herkomst van het hennepafval.

Snelheidscontrole

Wognum, woensdag 17 februari

Op woensdagmiddag werd tussen 15.10 en 17.40 uur een snelheidscontrole gehouden op de Westeinderweg in Wognum. Van de 565 passerende voertuigen reden er 141 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage: 25%. Hoogst gemeten snelheid 80 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Inbreker overlopen

Zwaag, woensdag 17 februari

Op woensdagavond omstreeks 22.40 uur kwam de 14-jarige dochter van de bewoonster van een pand aan de Kapberg in Zwaag in de bijkeuken van het huis. Hier zag zij een man staan, die er direct vandoor ging. De gewaarschuwde politie zocht in de omgeving, maar de man werd niet meer aangetroffen. Het ging om een blanke man van ongeveer 20 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij had zwart haar in een scheiding en droeg donkere kleding.

Inbraak in winkelcentrum

Den Helder, donderdag 18 februari

In de nacht van woensdag op donderdag, vermoedelijk tussen 04.00 en 05.00 uur werd ingebroken in twee panden in het winkelcentrum Drooghe Bol in Den Helder. De inbrekers kwamen binnen in een schoolgebouw door een raam te verwijderen. Even later bleek er ook te zijn ingebroken in een snackbar. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend.

Beroving

Alkmaar, woensdag 17 februari

Op woensdagavond omstreeks 23.05 uur liep een 61-jarige vrouw uit Alkmaar over de Hofstraat in haar woonplaats. Het was haar al opgevallen dat drie jongens haar volgden. In de Hofstraat kwamen zij op haar afrennen. Hier werd zij tegen de grond geduwd. Haar schoudertas werd van haar schouder af getrokken. Hierop gingen de drie jongens er vandoor.

De vrouw liep lichte verwondingen op. In de tas zaten onder anderen een portemonnee met een kleingeldbedrag, een digitale camera en een GSM.