Gemeente Lansingerland

Visie Groen en Recreatie aangeboden aan Stadsregio Aanbieding visie groen en recreatie

De Visie Groen en Recreatie van de gemeente Lansingerland bevat voorstellen voor de aanleg van een samenhangende schil van groen- en recreatiegebieden rondom de woonkernen van deze gemeente.

In deze schil zijn doorlopende fiets- en wandelroutes voorzien, wordt ingezet op een verruiming van het aanbod van recreatie- en vrijetijdsvoorzieningen en op een goed beheer van de groen- en recreatiegebieden. De gemeente kan zich daarmee als groene recreatieve gemeente positioneren te midden van de haar omliggende steden. De verwezenlijking van de opgaven die uit de visie voortvloeien, dragen ook bij aan de doelstellingen van de Stadsregio, zoals de totstandbrenging van de groenblauwe slinger. Daarom heeft de verantwoordelijke wethouder van Lansingerland Naushad Boedhoe de visie op donderdag 18 februari 2010 aangeboden aan de portefeuillehouder Groen van de Stadsregio Ewald van Vliet.

Â

Â

Samenhangende ontwikkelingen

De gemeente Lansingerland wil zich graag presenteren als Recreatiestad en Parkstad. Met deze visie worden de pijlers onder deze ambitie versterkt. Daarnaast kan Lansingerland zich met deze visie onderscheiden als groene gemeente met veel recreatiemogelijkheden in een verstedelijkte regio en zo een aantrekkelijk woonklimaat bieden aan de huidige en toekomstige bewoners.

Â

Sommige in de visie genoemde ontwikkelingen hebben sinds het uitkomen van de visie in juli 2009, (deels) al plaatsgevonden. Zo maakt Lansingerland sinds kort deel uit van het fietsknooppuntennetwerk Rotterdam. Ook de aanleg van het Hoekse Park vordert gestaag. De watergangen zijn al gegraven, een deel van de fiets- en wandelroutes is aangelegd en er is een speelbos voor de kinderen ontwikkeld. Aan het Annie M.G. Schmidtpark wordt eveneens hard gewerkt. Verder is er een onderzoek gedaan naar de hippische sport in onze gemeente. Daarnaast brengt de gemeente samen met recreatieschap Rottemeren dit voorjaar een recreatiekaart uit van de gemeente Lansingerland en het Rottemerengebied.

Te downloaden:

* GROEN EN RECREATIE low.pdf (3,56 MB)

Zie het origineel