Gemeente Lansingerland

CJG Lansingerland is de lucht in gegaan


Ballonnen sierden de publiekshal van het gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs. Kinderen liepen, geschminkt als kat of draak, heen en weer, er was warme chocolademelk met iets lekkers en een clown vermaakte zowel de aanwezige kinderen als de volwassenen.

Het CJG Lansingerland (Centrum voor Jeugd en Gezin) is op woensdag 17 maart jl. met veel vertoon de lucht ingegaan.

Â

Â

Een gezin, een plan

Naushad Boedhoe, wethouder Jeugd en Jongeren, is blij dat het CJG Lansingerland na een periode van intensief overleg eindelijk van start is gegaan. âHet CJG is er echt niet alleen voor de grote problemen, maar juist voor al die mensen die vragen hebben over opvoeden en opgroeien en daar eens een deskundig advies over willen hebben. En mocht blijken dat er echt wat mis is, dan kan er tijdig aan de bel worden getrokken en hulp worden geboden, zodat erger kan worden voorkomen. Daarbij, en dat is nieuw, gaat het CJG uit van één gezin, één plan. Een gezin krijgt niet steeds met weer een andere hulpverlener en aanpak te maken.â Na zijn openingsverhaal vertelde Cora van der Woude, de coördinator van het CJG Lansingerland dat ze er erg veel zin in heeft om het CJG op de rails te zetten. En daarna was het de beurt aan de kinderen.

Â

Â

Ballonnen oplaten

Al met hun jassen aan kregen de kinderen uit handen van de clown allemaal hun ballon met hun kaartje eraan die van het plafond van de publiekshal werden geplukt. Iedereen toog naar buiten en daar werden de ballonen op het sein van de clown opgelaten. Het CJG Lansingerland ging kleurrijk de lucht in! De kinderen kregen nog een laatste optreden van de clown en ouders konden alle nodige informatie verzamelen bij de aangesloten partners van het CJG Lansingerland: Bureau Jeugdzorg, CJG Rijnmond, Kwadraad en Vierstroom.

Â

Voor meer informatie over het CJG Lansingerland zie www.cjglansingerland.nl