FloraHolland


Maart: start pilot beschermkragen rozen 60cm / introductie nieuwe fustcodes

Op aangeven van de FPC Roos werkt FloraHolland aan de ontwikkeling van een standaard beschermkraag voor rozen met een lengte van 60 cm. Half maart wordt gestart met een pilot waarin twee uitvoeringen beschermkragen worden getest op de klokken van FloraHolland. Voor de uitgifte en verrekening van de nieuwe beschermkragen worden per 1 maart nieuwe fustcodes geĂŻntroduceerd.

De nieuwe beschermkraag moet een oplossing bieden voor de meer gevoelige cultivars met grove knoppen. Door de grovere knoppen staan de bossen rozen minder stabiel in de container en zakken sneller onderuit. De knoppen steken dan buiten de contouren van het fust. Dit geeft een grotere kans op schade.
Er zijn reeds diverse individuele initiatieven in de vorm van eenmalige kragen in de markt. Om eenheid in verpakking te behouden, de kwaliteit van de verpakking te waarborgen en het gebruik meer laagdrempelig te maken, faciliteert FloraHolland de ontwikkeling van een standaard verpakking. Het gebruik van de beschermkraag zal niet worden voorgeschreven.

Tijdens de pilot worden twee eenmalige kartonnen beschermkragen getest: een lage kraag(fc685) en een hoge kraag (fc686). De pilot, waarin de beschermkragen worden aangevoerd op de klokken van FloraHolland, zal uitwijzen welk type kraag het beste voldoet aan de wensen van de markt en opgenomen dient te worden in het standaardassortiment van FloraHolland.

Voor de uitgifte en verrekening van de nieuw ontwikkelde beschermkragen voor 60cm rozen gelden per 1 maart 2010 de volgende nieuwe fustcodes en tarieven:

Klik voor meer informatie over de pilot op de nieuwsbrief.