WeerOnline nieuwe weerleverancier van de NOS

18/02/2010 15:13

Weeronline B.V.

Zeist 18 februari 2010 - Vanaf heden levert WeerOnline alle weerdata voor de verschillende mediaplatformen van de NOS, onder andere radio en tv. Maandagochtend 15 februari om 06.30 werd het eerste weerbericht op Radio 1 verzorgd door WeerOnline vanuit de eigen radiostudio in Zeist.

Na een pitch waar meerdere weerbedrijven aan meededen, heeft de NOS voor WeerOnline gekozen als vaste leverancier van weerdata. WeerOnline zorgt voor levering van weersinformatie voor tv, radio, narrowcasting, teletekst, internet en de mobiele website van de NOS. Met de overstap naar een nieuwe weerleverancier gaat de NOS ook over op een nieuwe presentatievorm van het weer op tv in 3D. De première hiervan is in het NOS journaal van 18.00 uur op donderdag 18 februari. De radioberichten worden meerdere malen per dag in de eigen radiostudio opgenomen van WeerOnline met het laatste weernieuws. Daarnaast schrijft WeerOnline de weerteksten voor de NOS Journaallezers die elk heel uur het nieuws voorlezen op radio 1,2,3,4 en 5. Tevens zal het weernieuws voor de Wereldomroep en BVN verzorgd worden vanuit Zeist en levert WeerOnline de weerteksten voor internet en de digitale Wereldkrant. In de toekomst zal daar ook de mobiele website bijkomen. WeerOnline en de NOS zullen ook intensief gaan samenwerken aan de doorontwikkeling van de weerpresentaties op de verschillende platformen waar de NOS het weer presenteert.

Over WeerOnline

WeerOnline is één van de grootste weerbedrijven van Nederland en bedient zowel consumenten als zakelijke klanten over de hele wereld. De weerkamer van WeerOnline wordt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bemand. In Nederland is WeerOnline marktleider op het gebied van gladheidbestrijding, het leveren van infographics aan kranten (Telegraaf, Trouw, Spits, Metro, De Pers en alle uitgaven van Wegener), televisie en radio en het leveren van weerdata aan o.a. internetportals.

WeerOnline heeft een website www.WeerOnline.nl die maandelijks door meer dan 1,5 miljoen Nederlanders wordt bezocht voor hun dagelijkse weerinformatie. Buiten Nederland is WeerOnline in 14 Europese landen actief.

WeerOnline is ISO 9001 gecertificeerd.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (