Politie Haaglanden

Persberichten 18 februari

Haaglanden, 18-02-2010

Burgers houden autokraker aan
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar dacht woensdagmiddag 17 februari aan het einde van de middag zijn slag te kunnen slaan op het parkeerterrein van het Haga ziekenhuis aan de Leyweg. Hij hield echter geen rekening met drie doortastende burgers. Een 41-jarige Haagse zag om 16.44 uur hoe de man in een geparkeerde auto inbrak en met een laptop wegliep. De vrouw rende achter de verdachte aan terwijl een andere getuige (leeftijd onbekend) op zijn scooter achter de verdachte aanging. Een 46-jarige Hagenaar die in zijn auto in de buurt van de Folke Bernadottestraat reed, zag de verdachte rennen terwijl hij werd achtervolgd door de twee getuigen. De man bedacht zich geen moment, stapte uit zijn auto en greep de verdachte beet. Het drietal wachtte vervolgens op de politie die de man meenam naar het politiebureau. De verdachte bekende de diefstal.

Gewond bij aanrijding
Den Haag Een 26-jarige automobilist uit Den Haag raakte woensdag 17 februari gewond bij een aanrijding op de kruising van de Delftselaan en de De Heemstraat. De man kwam omstreeks half twee s middags in botsing met de 23-jarige bestuurder van een andere auto. Deze verleende het slachtoffer vermoedelijk geen voorrang. De GGD vervoerde de 26-jarige voor onderzoek naar het MCH in Den Haag.

Nat pak voor inbreker
Den Haag De politie kreeg donderdagochtend 18 februari om 02.44 uur een inbraakmelding van de Mac Donalds aan De Werf. Politieagenten die op het moment van de melding op de Dekkershoek reden, waren zeer snel ter plaatse. Bij het fastfoodrestaurant zagen zij twee personen vanaf het terrein komen. Zodra de mannen de agenten zagen, renden zij ieder in een andere richting vandoor. Een van de verdachten rende de Escamplaan op richting de Zichtenburglaan. Om aan zijn achtervolgers te ontkomen, sprong hij in een sloot en probeerde hij naar de overkant te komen. De achtervolgende agent sommeerde de verdachte uit het water te komen, maar dat gebeurde niet. Daarop sprong de agent ook in het water en kon hij de verdachte, een 20-jarige Amsterdammer, aanhouden. De tweede verdachte liep via de Escamplaan naar de Margaretha van Hennebergweg. Toen de achtervolgende agent de man sommeerde om te stoppen, deed deze dat in eerste instantie. Maar hij bedacht zich en rende verder. Doordat het trottoir her en der nog bevroren was, gleed de agent uit. Hierdoor kon deze verdachte ontkomen. De Amsterdammer is ingesloten voor verhoor en de politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte.

Opgepakt met peperspray
Den Haag - Op camerabeelden was 18 februari omstreeks 05.50 uur te zien dat een man op de Laan peperspray bij zich had. De man stapte in een auto, waarop gewaarschuwde agenten de auto met daarin nog drie anderen mannen controleerden. De man met de pepperspray bleek een 25-jarige man uit Delft. Hij probeerde de peperspray nog te verstoppen in zijn jas. De agenten hielden de Delftenaar aan. De man zit nog vast voor verhoor.

Ruit kapot geslagen bij café aan de Denneweg
Den Haag Een lastige klant werd vanwege zijn agressieve gedrag uit een café aan de Denneweg gezet. De man (42) werd daar zo boos om, dat hij de ruit van de voordeur kapot sloeg. Hierna rende de man weg. Toen de politie bij het café arriveerde, was de man nergens meer te bekennen. Wel kon de café-eigenaar een duidelijk signalement van de dader geven. Ruim een uur later werd een melding gedaan over een man met een bebloede hand voor een café aan de dr. Kuyperstraat. Dezelfde agenten gingen onmiddellijk naar de dr. Kuyperstraat en troffen daar de 42-jarige man aan. Nadat de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was geholpen, werd hij ingesloten op het politiebureau. De man bleek een zogenoemde veelpleger. Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Man beroofd, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 52-jarige Hagenaar werd woensdag 17 februari om 21.30 uur geduwd en beroofd van zijn aktetas bij een bushalte aan de Hofzichtlaan. De dader is een negroïde man van ongeveer 25-30 jaar van ongeveer 1.80 tot 2.00 mtr lang. Hij droeg een spijkerbroek en zwarte schoenen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Straatroof met geweld, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 51-jarige Haagse werd dinsdag 16 februari tussen 18:15 en 18:30 uur op de Hofzichtlaan uit haar scootmobiel getrokken en herhaaldelijk gestompt, geslagen en uiteindelijk beroofd van haar tas. De dader was een man met zwart haar en een donkere huidskleur. Volgens het slachtoffer zijn er in ieder geval twee jonge vrouwen die dit incident hebben gezien. Met die vrouwen en eventuele andere getuigen willen de politie graag in contact komen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Rijden onder invloed
Leidschendam-Voorburg Politieagenten zagen woensdag 17 februari om 23.25 uur een personenauto tegen het verkeer in over de Damlaan rijden. Agenten spraken de 35-jarige bestuurster uit Den Haag aan. Al snel bleek dat de vrouw teveel had gedronken. Zij blies aan het bureau 770 ugl en moest haar rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Te hard over de snelweg
Leidschendam-Voorburg Politieagenten zagen donderdag 18 februari om 02.40 uur een automobilist met 180 kilometer per uur over Rijksweg A4 rijden. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Parkeerruzie eindigt in de cel
Wassenaar Een relatief onschuldig gesprek over een parkeersituatie eindigde voor een 49-jarige vrouw uit Wassenaar in de cel. De vrouw kreeg donderdag 17 februari om 20.00 uur op de Havenstraat over een parkeersituatie woorden met een 20-jarige plaatsgenoot. Daarbij werd, aldus de 20-jarige, de kentekenplaat van zijn auto door de vrouw vernield. De man deed dan ook aangifte van vernieling. Politieagenten namen de 49-jarige vrouw mee naar het bureau. Uit onderzoek moet blijken wat er exact heeft plaatsgevonden.

Dronken man rijdt naar politiebureau
Rijswijk Politieagenten kregen woensdag 17 februari om 14.00 uur een melding dat een personenauto voor het politiebureau tegen een geparkeerde auto was gereden. Agenten renden naar buiten en spraken de 45-jarige bestuurder uit Den Haag aan. De man verklaarde dat hij zo dronken was dat het eigenlijk onverantwoord was om nog verder te rijden. Daarom was de man maar naar het politiebureau gereden. Hij blies 695 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Omvangrijke diefstal bij busbedrijf
Westland/Maasdijk De politie onderzoekt een omvangrijke diefstal van een aantal kluisjes bij het busbedrijf aan de Transportweg in Maasdijk. De politie kreeg donderdagochtend 18 februari om 05.20 uur melding van de 62-jarige medewerker van het busbedrijf. Hij ontdekte bij het openen van de zaak dat onbekenden ruim 100 chauffeurskluisjes hadden meegenomen. De ravage in het bedrijf was aanzienlijk. In de kluisjes zaten persoonlijke bezittingen van de buschauffeurs, zoals strippenkaarten. De politie onderzoekt de inbraak en roept getuigen op zich te melden. Bent u getuige geweest van deze omvangrijke inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Vrachtauto op zn kant
Westland/Wateringen De 19-jarige bestuurder van een kleine vrachtwagen belandde woensdag 17 februari om 11.35 uur met zijn vrachtauto op zijn kant. De man kwam op de rotonde van de Noordweg in botsing met een bestuurder van een personenauto. Vermoedelijk door een combinatie van een te hoge snelheid en de botsing kantelde de vrachtwagen. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De inzittenden van de personenauto (21 en 17 jaar) hielden licht letsel aan het ongeval over.

Twee jongens beroofd
Wateringen Twee jongens moesten woensdag 17 februari om 20.50 uur hun geld en mobiele telefoon afgeven. De jongens (15 en 13 jaar uit Wateringen) liepen over de De Bangert toen twee onbekenden hen onder dreiging van een mes dwongen hun spullen af te geven. De jongens deden dat en alarmeerden daarna direct de politie. De daders waren twee mannen van ongeveer 1.80 mtr 1.85 mtr lang. Beiden droegen donkere kleding en een bivakmuts onder hun capuchon. Was u getuige van deze beroving? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan de recherche van Bureau Westland, via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Vermoeden van vuurwapen
Delft De politie kreeg woensdag 17 februari om 19.15 uur een verontrustende melding vanuit een woning aan het Zwarte Sternhof. Daar zou een ruzie aan de gang zijn, waarbij ook een vuurwapen in het spel zou zijn. De politie zette daarop de omgeving af en de agenten trokken kogelwerende vesten aan. Toen de aanwezigen in de woning doorhadden dat de politie het huis omsingeld had, verliet een 18-jarige man de woning. Verschillende agenten trokken hun vuurwapen en konden zo de 18-jarige man uit Delft aanhouden. Kort daarna kwam een 25-jarige Rotterdam uit de woning, die ook door de politie werd aangehouden. Beiden zitten nog vast voor verhoor. In de woning vonden agenten geen vuurwapen, wel twee messen en een balletjespistool. De politie stelt een onderzoek in.

Overval schoenenwinkel: politie zoekt getuigen
Delft Drie mannen overvielen woensdag 17 februari om 09.15 uur een schoenenwinkel aan de Papsouwselaan. Ze bedreigden het winkelpersoneel met een vuurwapen en sloten ze op in het magazijn. Ze maakten vervolgens een geldbedrag buit en gingen er vandoor, vermoedelijk in de richting van de Irenetunnel richting industrieterrein (Gamma). Van de drie mannen hadden er twee een lichtgetinte huidskleur. Een dader was blank. Alledrie droegen ze bivakmutsen, donkere kleding en capuchons. Was u getuige van deze overval? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan de recherche van Bureau Delft, via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Ruzie loopt uit de hand
Delft Een 28-jarige vrouw uit Delft verwondde woensdag 17 februari om 23.20 uur met een mes twee vrouwen (27 en 33 jaar) uit Den Haag. Ze hadden in een woning aan het Dirk Costerplein ruzie over een persoonlijke kwestie. De ruzie escaleerde dusdanig dat de Delftse een mes uit de keuken pakte en de twee vrouwen daarmee verwondde. De Haagse vrouwen waarschuwden daarop de politie, die de Delftse aanhield. Zij zit nog vast voor verhoor.

Twee autobranden
Zoetermeer Twee autos gingen donderdag 18 februari in vlammen op. Rond 02.00 uur ontdekten passanten aan de Hildebrandhove brand in een Mazda. Tien minuten later vatte ook een Renault aan de Heijermanshove vlam. De politie vermoedt dat er sprak is van brandstichting en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Hennepkwekerij
Zoetermeer Een controleur van een energiebedrijf nam woensdag 17 februari om 17.45 uur contact op met de politie, omdat hij de aanwezigheid van een hennepkwekerij vermoedde in een woning aan de Fritz Langstrook. Agenten namen poolshoogte en vonden in de woning inderdaad een hennepkwekerij. De bewoner, een 38-jarige man, werd aangehouden. De hennepkwekerij van ongeveer 400 planten werd vernietigd en de Zoetermeerder moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.